ضرورت هدایت سرمایه های مردم به سمت تولید - فرزاد نویدی
حراج كن: كرمانشاه- اقشاری از مردم سرمایه های كوچكی در اختیار دارند كه به اذعان خودشان نمی دانند در كجا سرمایه گذاری كنند تا ارزش افزوده سرمایه های خویش را بالا برند كه در این موارد جا دارد دستگاه های متولی حوزه سرمایه گذاری به این مورد ورود كنند.
این سرمایه ها كه به اعتقاد بعضی از صاحب نظران اقتصادی به آن سرمایه های سرگردان می گویند، منبع خوبی برای سرمایه گذاری های كوچك در بخش های مختلف است كه با هدایت آن از جانب دستگاه های مرتبط همچون وزارت تعاون و در قالب تشكیل شركت های تعاونی می تواند به ایجاد اشتغال، كسب درآمد و رونق اقتصادی كشور كمك نماید.
یكی از مشكلاتی كه در اقتصاد كشور ما هر از گاهی خویش را نشان می دهد، ورود سرمایه های سرگردان مردم به یكی از بخش های اقتصادی می باشد. این سرمایه ها روزی به حوزه املاك سرازیر می گردد و به افزایش قیمت زمین و مسكن منجر می گردد و روزی هم سر از بازار خودرو در می آورد.
همچنین شاهد ورود سرمایه های سرگردان مردم به بازار ارز، طلا و سكه هم بوده و هستیم كه منجر به بروز بحران هایی در این حوزه شده است.
ورود این سرمایه ها كه در صورت تجمیع رقم قابل توجهی خواهد بود، به حوزه تولید می تواند كشور را از خیلی از مشكلات موجود در حوزه اقتصادی نجات دهد.
كشور ما از بحران بیكاری و نبود شغل رنج می برد كه تنها راهكار آن سرمایه گذاری بخش خصوصی است و چه كسی بهتر از خود مردم كه وارد عرصه شوند و سكان تولید را در دست بگیرند.
شركت های تعاونی به علت ماهیت كار جمعی و حمایت هایی كه از جانب دولت از آن می شود، می تواند سكان دار هدایت سرمایه های مردم به سمت تولید باشد.
برخی از شركت های تعاونی كه در كشور و به صورت خانوادگی اداره می گردد به خوبی جواب داده و می تواند الگوی برای دیگران باشد.
دولت اكنون در قالب تسهیلات روستایی و عشایری كمك خوبی به مناطق كمتر برخوردار و محروم می كند كه می توان از تسهیلات ارزان قیمت در این بخش هم بهره برد.
در بعضی از استان های كمتر برخوردار كشور همچون كرمانشاه كه با نرخ 21 درصدی بیكاری رتبه اول كشور را در اختیار دارد، می توان سرمایه های در اختیار مردم را به سمت طرح های اشتغالزایی سوق داد.
روستاهای استان كرمانشاه از گذشته منبع تولید انواع محصولات كشاورزی، دامی و باغداری بوده و الان هم هستند و با راه اندازی صنایع تبدیلی در هر یك از این بخش ها و با استفاده از سرمایه خود مردم می توان شغل تولید كرد.
جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها تنها از طریق تولید فرصت های شغلی در این مناطق میسر است و در شرایطی كه شغلی در روستا نباشد روستاییان حواشی شهرها را به ماندن در روستا ترجیح می دهند.
دولت فرصت بسیار خوبی برای تولید اشتغال با استفاده از اعطای تسهیلات ارزان قیمت با دوره بازپرداخت طولانی مدت فراهم نموده كه دستگاه های متولی اشتغال باید از این فرصت در جهت كاهش نرخ بیكاری در استان استفاده كنند.
براساس اعلام سرپرست وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی، دولت در بخش اشتغال روستایی 17 هزار میلیارد تومان و در قالب بند الف تبصره 18 (اعطای تسهیلات اشتغال در كارگروه اشتغال) هم 60 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده كه به صورت تسهیلات به متقاضیان پرداخت می گردد.
كرمانشاه مزیت های فراوانی برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف دارد كه غیر از آب و خاك و نیروی كار فعال و علاقمند می توان از 2 مرز رسمی پرویزخان و خسروی در شهرستان قصرشیرین بعنوان دیگر مزیت خیلی خوب این استان نام برد كه تولیدكنندگان می توانند با استفاده از این مرز مبادرت به صادرات محصولات خود كنند.
3033/8068/1772
*خبرنگار ایرنا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد ضرورت هدایت سرمایه های مردم به سمت تولید - فرزاد نویدی
نظر شما در مورد ضرورت هدایت سرمایه های مردم به سمت تولید - فرزاد نویدی