وزیر نیرو:
شاخصهای انرژی سال جاری رشد خواهد داشت
به گزارش حراج کن، وزیر نیرو اظهار داشت که باوجود برخی چالش های موجود سال جاری شاهد رشد شاخصهای حوزه انرژی خواهیم بود و بخش نیروگاهی کشور توسعه می یابد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس علی آبادی چهارشنبه شب در شورای اداری شهرستان های مرزی قصرشیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه با محوریت رسیدگی به مشکلات و بررسی طرح سامانه گرمسیری با مبحث آب رسانی به زمینهای کشاورزی اضافه کرد: مشکلات کشور با علم و بسیج ظرفیت ها امکانپذیر است و همه باید در این راه کمک کنند.
وی بدون اشاره به جزئیات آماری اظهار داشت: تولید بالای برق در نیروگاه های کشور طی مدت کوتاهی با استفاده از توان داخلی وارد مدار شد و در این راه رکورد تاریخی برای کشور کسب شد و هم اکنون هم باوجود تحریم ولی با استفاده از ظرفیت و توانایی داخلی مسیر را به خوبی پیش خواهیم رفت و به فضل الهی تا آخر سال قدم های بزرگ تری برداشته خواهد شد.
علی آبادی با اشاره به اینکه در آینده نزدیک اخبار خوبی از تولید انرژی خواهید شنید که نتیجه زحمات و تلاش جوانان مملکت است، اضافه کرد: ما آویزان و دست به دامان کسی نشدیم و خودمان مشکلمان را حل خواهیم کرد.
او همینطور اظهار داشت: رئیس جمهور اهتمام ویژه ای به مناطق مرزی دارد و تلاش می شود که مشکلات مرزنشینان را تا حد مقدور کشور به نحو احسن رسیدگی و حل کند و کارهایی صورت گیرد که بیشترین اثرگذاری و منفعت را برای مردم داشته باشد و در ادامه با ابلاغ سلام دکتر پزشکیان به مردم منطقه اظهار نمود: دولت پزشکیان دولت وفاق است و الان این وفاق در این منطقه که برادران اهل سنت، تشیع و یارسان به شکل مسالمت آمیز و برادرانه در کنار هم زندگی می کنند شکل گرفته است.
وزیر نیرو وعده داد که مشکلات مطرح شده در جلسه امروز را به رئیس جمهور گزارش داده و موضوعات در حوزه در ارتباط با خویش را پیگیری نموده و سایر مسائل را تدوین و به مقامات مربوط منتقل کند.
وی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه دارای یکی از بزرگترین ظرفیتهای گردشگری کشور است؛ افزود: باید از ظرفیتهای منطقه، بخصوص در حوزه گردشگری و کشاورزی، بهره برداری نموده و از ظرفیت گردشگری استفاده نماییم.
سکاندار وزارت نیرو در ادامه بر ضرورت جذب سرمایه برای این منظور و پیشگیری از فرار سرمایه ها از منطقه کرمانشاه و لزوم تقسیم عادلانه منابع تأکید نمود و وعده داد: به شما قول می دهم هر کاری که در جهت رشد ظرفیتهای منطقه باشد انجام دهم.
او ضمن اشاره به این که مردم استان کرمانشاه عاقل، باهوش، مهربان، عاشق و با سرزمین و اقلیمی زیبا هستند؛ اضافه کرد: بزرگترین مشکل استان کرمانشاه عدم تشکیل سرمایه است باید دنبال حل این مورد باشیم و سرمایه ها را به اینجا جلب نماییم.
علی آبادی بر اهمیت جلب سرمایه های داخلی و خارجی تأکید داشت و اضافه کرد: باید سرمایه گذاری در مناطق مرزی و توسعه زیرساخت ها را جدی گرفت و از فرصت ها برای رشد اقتصادی بهره برد و پشتیبانی از طرح های اقتصادی و توسعه صنایع در رابطه با آبزیان و گردشگری در کنار توسعه کشاورزی حایز اهمیت است.
وزیر نیرو در این نشست مجوز تخصیص ۱۱ مگاوات برق را برای اراضی ازگله، جگرلوی جنوبی، جگیران، ذهاب شمالی و جنوبی، بشیوه، قلعه شاهین و جگرلوی جنوبی و سدهای تنگه حمام و زاگرس و همینطور راه اندازی نیروگاه آبی پیران با ظرفیت تولید ۸.۵ مگاوات برق که مشکل تخصیص آب دارد صادر کرد.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی ضمن اشاره به این که سامانه گرمسیری در خاورمیانه بی نظیر است، اظهار داشت: برداشت آب در این سامانه محدود است و تنها حدود ۲۲ هزار هکتار در سه شهرستان غربی کرمانشاه زیر پوشش قرار دارد در حالیکه سامانه برای ۱۲۰ هزار هکتار طراحی شده است.
درخواست تخصیص اولیه ۱۰ هزار هکتار آب برای زمینهای کشاورزی شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب از محل سامانه گرمسیری، تعیین تکلیف اراضی جامانده، چهارخطه شدن جاده های مسیر اسلام آباد به گیلان غرب، قصر شیرین و سرپل ذهاب و نهائی سازی و تخصیص بودجه برای این پروژه ها و شروع عملیات اجرایی آنها در سالجاری، تخصیص آب برای رعایت حقوق کشاورزان استان کرمانشاه در حوزه سد چنار، پیگیری سد هواسان که ۴ هزار هکتار اراضی منطقه را زیر پوشش قرار می دهد، راه انمدازی کولبری در مرزهای تیله کوه ف سومار و خسروی و ساماندهی توزیع آب و نظم در تخصیص که منجر به نارضایتی مردم شده از مواردی بود که فتح الله حسینی به آنها اشاره نمود.
تخصیص حق آبه کشاورزان از محل سامانه گرمسیری، توجه به زیرساخت های راه، ساماندهی مرزپرویزخان و توسعه زیرساخت های آن متناسب با حجم فعالیت این مرز، اجرای طرح جامع مرز سومار و راه اندازی تردد مسافری از این مرز، تخصیص اعتبار برای بازسازی ساختمان های اداری تخریبی ناشی از زلزله سال ۹۶، مدیریت و عدالت در توزیع و تخصیص آب، اجرای عدالت در تخصیص اعتبار به شهرستان های قصرشیرین، گیلانغرب، تخصیص بودجه برای کارهای فرهنگی، حذف شهرستان های گرمسیری قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب از خاموشی ها با عنایت به گرمای هوا در این مناطق، تخصیص برق به سامانه گرمسیری، اجرای طرح نهضت مسکن ملی در گیلانغرب، عدم پرداخت خسارت به زمین هایی که توسط سامانه گرمسیری تملک شده و معافیت از پرداخت حق آبه برای ساکنان غرب کرمانشاه به علت مشکلات جنگ و عدم استفاده طولانی مدت از زمینهای خود از مواردی بود که فرمانداران و امامان جمعه شهرستان های قصرشیرین، گیلانغرب به آن اشاره کردند.
مرتضی حسن آبادی سرپرست شرکت آب منطقه ای کرمانشاه هم اظهار داشت: سامانه گرمسیری حدود ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب دارد که تقریباً۲ برابر سدزاگرس است، اما از این تخصیص ها استفاده نمی گردد، چونکه زیرساخت های لازم از جانب وزارت نیرو فراهم نشده است و هم اکنون، ۹۰ میلیون مترمکعب برای ۱۱ هزار هکتار سرمایه گذاری تخصیص یافته، اما به علت نبود زیرساخت، این آب استفاده نمی شود و تنها حدود ۵۰ میلیون مترمکعب آن قابل بهره برداری است.
وی اظهار داشت: همچنین، در منطقه گیلان غرب به علت مشکلات در لوله کشی و زیرساخت ها، آب بسمت استانهای همجوار رفته است و سبب نارضیاتی مردم و کشاورزان شده است.
فرح بخش مجری طرح سامانه گرمسیری هم اظهار داشت: در سال ۱۳۹۵، ابلاغیه تخصیص آب برای این طرح صادر شد که سهم استان کرمانشاه ۵۵ درصد و استان ایلام ۴۵ درصد تعیین شده است و از مجموع آن ۳۴ هزار و ۴۰۰ هکتار زمین ها سهم کرمانشاه است که تابحال ۲۳ هزار هکتار زیر پوشش قرار گرفته و بخش کوچکی از شبکه های آبرسانی، شامل شبکه های اصلی و فرعی، درحال بهره برداری است.
وی اظهار نمود: در سال ۱۳۹۴، با حمایت رهبر معظم انقلاب، اعتباری از صندوق توسعه ملی برای اجرای این طرح ملی اختصاص یافت و در سال ۱۴۰۲ فاز دوم آن شروع شد که در بازدیدهای انجام شده بر لزوم کار کارشناسی تاکید و هزینه های اجرایی، شامل ساخت ایستگاههای پمپاژ، خطوط برق و تجهیزات مربوطه، ارزیابی شده است که در مجموع، پروژه تابحال پیشرفت خوبی داشته و در صورت تصمیم گیری کارشناسی، میتوان بخش های بیشتری را به آن افزود یا اصلاح کرد.
در این جسه چندنفر از کشاورزان هم به نمایندگی از شهرستان های قصرشیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب به همراه روسای جهادکشاورزی این مناطق به بیان مشکلات خود در مورد سامانه گرمسیری پرداختند.
به گزارش حراج کن به نقل از خبرگزاری ایرنا ، طبق گفته کارشناسان، سامانه گرمسیری غرب کشور یک ابر پروژه با بیشتر از ۱۵۰ هزار میلیاردریال هزینه است که قطعه اول آن در استان کرمانشاه قرار دارد و شامل مجموعه سدهای هیروی، شهدای ازگله، جامیشان، شرفشاه و تونل نوسود است که اشتغالزایی و رونق بخش تولید، افزایش سرانه درآمد، کمک به معیشت مرزنشینان و همینطور سیراب نمودن منطقه و مهار آب های مرزی از مزایای بزرگ این طرح است.
بخشی از سامانه بزرگ گرمسیری در سال ۱۳۹۸ به بهره برداری رسید که در مجموع از رودخانه سیروان در شمال غربی کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام و مرز دشت عباس در استان خوزستان ۵۰۰ کیلومتر طول دارد که این طرح از محل صندوق توسعه ملی به بار نشست.
بر اساس افق ترسیم شده برای این طرح، اجرای سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استانهای کرمانشاه و ایلام قرار می دهد و ۵۰ هزار هکتار از زمینهای دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین در چارچوب این طرح به آبی تبدیل می شود ضمن این که از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب هم سهم بخش صنعت است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد شاخصهای انرژی سال جاری رشد خواهد داشت
نظر شما در مورد شاخصهای انرژی سال جاری رشد خواهد داشت