ورود هرمزگان به مرحله جدیدی از بازسازی ذخایر آبزیان در خلیج فارس و دریای عمان

ورود هرمزگان به مرحله جدیدی از بازسازی ذخایر آبزیان در خلیج فارس و دریای عمان به گزارش حراج کن، کلنگ راه اندازی مرکز بازسازی و محافظت از ذخایر آبزیان بندرلنگه با ظرفیت تولید پنج میلیون قطعه بچه ماهی در سال، شهریور ماه ۱۴۰۲ برزمین خورد و در سالهای اخیر با توجه به فشارهای موجود بر آبزیان و در جهت حفظ و بازسازی آنها و تأمین امنیت غذایی کشور، مراکز بازسازی ذخایر آبزیان در بزرگترین استان شیلاتی ایران وارد مرحله جدیدی شده است.


به گزارش حراج کن به نقل از خبرگزاری ایرنا، فعالیت بازسازی ذخایر آبزیان از سال ۱۳۵۰ در ایران شروع شده است و در حال حاضر ۱۴ مرکز بازسازی و محافظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان دولتی در حوزه دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان و در آب های داخلی کشور وجود دارد که وظیفه تکثیر و رهاسازی بیشتر از ۳۳ گونه آبزی را به عهده داشته است.
۱۴ مرکز فعال بازسازی ذخایر آبزیان در کشور شامل ۹ مرکز بازسازی دخایر آبزیان خاویاری و استخوانی در حاشیه دریای خزر در سه استان شمالی، چهار مرکز در حاشیه آب های داخلی، (خوزستان ۲ مرکز، سیستان و بلوچستان یک مرکز و آذربایجان غربی یک مرکز) و یک مرکز بازسازی ذخایر آبزیان هم در حوزه خلیج فارس و دریای عمان (هرمزگان) است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و رئیس کمیته بهره وری بخش کشاورزی، بهمراه مدیرکل برنامه و بودجه سازمان شیلات ایران، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیرکل شیلات هرمزگان، فرماندار بندرلنگه، رئس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان و جممعی از مسؤلان استان در بازدید از مرکز بازسازی ذخایر آبزیان بستانه هرمزگان بر اهمیت مراکز بازسازی ذخایر آبزیان تاکید نمودند.
غلامرضا گل محمدی معاون وزیر جهادکشاورزی در بازدید از مرکز درحال راه اندازی بازسازی ذخایر آبزیان بندر بستانه-بندرلنگه بر اهمیت ساخت و تکمیل مراکز بازسازی ذخایر آبزیان تصریح کرد و راه اندازی و فعالیت مراکز بازسازی ذخایر آبزیان را یکی از امور زیربنایی و ضروری برای حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان خواند.
مدیر کل برنامه و بودجه سازمان شیلات ایران هم در این بازدید با اشاره به اینکه امید داریم بتوانیم با بهره برداری از این مراکز بازسازی ذخایر آبزیان گامی مهم در بازسازی و حفظ ذخایر آبزیان برداریم اضافه کرد: جبران بخشی از فشار بر ذخایر آبزیان بر اثر برداشت بی رویه، ترمیم و کمک به احیای ذخیره گاه ها و حفظ ذخایر آبزیان، ایجاد توازن در اکوسیستم، حفظ جمعیت روستایی و ساحل نشینان، صید و صیادی پایدار، تثبیت اشتغال و کمک به امنیت غذایی و پدافند غیرعامل را از لزوم ها و اهداف اجرای طرح بازسازی ذخایر آبزیان است.
رجبعلی قربان زاده اظهار داشت: با عنایت به نیاز استان مراکز بازسازی ذخایر آبزیان در لنگه، قشم و جاسک درنظر گرفته شده است و مراکز بازسازی ذخایر آبزیان ظرفیتی ویژه برای صنعت آبزی پروری و همینطور بازسازی ذخایر آبزیان است.
مدیر کل شیلات هرمزگان هم در این بازدید اظهار داشت: استان هرمزگان با برخورداری از رتبه اول تولیدات شیلاتی، درحال حضر تنها از یک مرکز بازسازی ذخایر در منطقه کلاهی-میناب برخوردار می باشد که با این شرایط افزایش مراکز بازسازی ذخایر آبزیان برای هرمزگان یک لزوم است.
مسعود بارانی مساحت پروژه مرکز بازسازی ذخایر آبزیان بندرلنگه را بالغ بر ۹۷ هزار متر (نزدیک ده هکتار) خواند و خاطرنشان کرد: این مرکز ظرفیت تولید و رها سازی پنج میلیون قطعه بچه ماهی بومی در سال را دارد.
وی بیان نمود: تکثیر و رهاسازی آبزیان از سال ۱۳۷۷ توسط تنها مرکز بازسازی ذخایر دریایی دولتی در جنوب کشور یعنی بندر کلاهی و همینطور بهره برداری از توان بخش خصوصی انجام می گیرد و تابحال بیشتر از ۴۳۰ میلیون قطعه بچه میگو و ماهی تأمین و در خورها (پناهگاه دوران نوزادی این آبزی)، رهاسازی شده است.
بارانی، پروژه تأمین بچه ماهی، میگو و سایر آبزیان برای رهاسازی را از پروژه های مهم شیلات هرمزگان در جهت بازسازی ذخایر آبزیان عنوان نمود و اظهار داشت: در این پروژه تأمین و رهاسازی ۳۰ میلیون قطعه میگوی بومی (حدود ۲ گرمی ) در استان هرمزگان انجام و در دستورکار قرار گرفت که در نهایت در مجموع افزون بر ۳۲ میلیون و ۷۰۰هزار قطعه بچه میگو در زیستگاه های میگوی استان رهاسازی شد.
کشور ژاپن از پیشروان بازسازی ذخایر در دنیا است و استرالیا، چین، دانمارک، فرانسه، ایسلند، کره، نروژ، اسپانیا، تایلند، انگلستان، آمریکا و همینطور کشورهای همسایه ایران همچون بحرین، عربستان و کویت هم از دیگر کشورهای فعال در بازسازی ذخایر هستند.
هرمزگان با بیشتر از ۳۵ هزار بهره بردار شیلاتی و تولید بیشتر از ۳۴۰ هزارتن آبزیان دریایی و پرورشی بعنوان بزرگ ترین استان شیلاتی کشور مطرح است و رتبه نخست تولیدات شیلاتی کشور را به خود مختص کرده است.



منبع:

1403/12/10
11:39:34
0.0 / 5
207
تگهای خبر: اهدا , تولید , صنعت , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد ورود هرمزگان به مرحله جدیدی از بازسازی ذخایر آبزیان در خلیج فارس و دریای عمان
نظر شما در مورد ورود هرمزگان به مرحله جدیدی از بازسازی ذخایر آبزیان در خلیج فارس و دریای عمان
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
جدیدترین ها


حراج کن Harajkon