سازمان ملل:

شمار آوارگان در جهان در خلال یک دهه دو برابر شده است

شمار آوارگان در جهان در خلال یک دهه دو برابر شده است کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در تازه ترین گزارش خود از دو برابر شدن شمار آوارگان و پناهجویان در یک دهه گذشته اطلاع داده است. بنا بر این گزارش باید هر چه سریع تر راهکارهایی برای پیشگیری از این روند یافت.


به گزارش حراج کن به نقل از دویچه وله، کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان امروز (پنجشنبه) در جدید ترین گزارش خود اعلام نمود که شمار آوارگان و پناهجویان در سرتاسر جهان در خلال یک دهه گذشته دو برابر شده و به رقمی بی سابقه رسیده است.
بنا بر این گزارش تا آخر سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۹۰ میلیون نفر در جهان آواره و پناهجو بوده اند. این شمار از آغاز ثبت آمار مربوطه تا کنون سابقه نداشته است. کارشناسان کمیساریای عالی سازمان ملل اعتقاد دارند که این رقم هم اکنون احیانا به ۱۰۰ میلیون نفر رسیده است.
در این گزارش آمده است، در بسیاری کشورها جنگ، خشونت و سرکوب حاکم است و این وضعیت در خلال ماه های گذشته بار دیگر تشدید شده است. حالا حمله روسیه به اوکراین به وخامت اوضاع دامن زده است.
فیلیپو گراندی، کمیسار عالی پناهندگان در ارتباط با جنگ در اوکراین گفت، خوشبین نیست و بیم آن دارد که این جنگ به نزاعی بلند مدت بدل شود. او خاطرنشان کرد: «افزون بر این جنگ در اوکراین بر کمک های بشردوستانه به دیگر کشورهای جهان تاثیری منفی گذاشته است.»
گراندی از کشورهای یاری دهنده خواست، میزان کمک های خویش را بالا برند تا دست کم بتوان اقدامات بشردوستانه را محقق ساخت.
وی در این مورد اظهار داشت: «آنچه ما تا کنون دیده ایم، کمک های اضافه نیستند، بلکه کمک های همیشگی هستند. وضعیت طوری است که اوکراین هم اکنون کمک های زیادی دریافت می کند و دیگر کشورهای بحران زده بیشتر مورد محرومیت قرار می گیرند.»
اوکراین، سوریه، افغانستان، یمن، اتیوپی، ونزوئلا، و سودان جنوبی؛ به گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان، لیست کشورهای جنگ زده و بحران زده که شهروندان آنها احتیاج به کمک دارند، طولانی است.
به این لیست میتوان همینطور کشورهایی را افزود که میزبان آوارگان و پناهجویان هستند؛ کشورهایی که معمولاً همسایه هستند و در خیلی از موارد از سرمایه و منابع زیادی برای رسیدگی به آنها برخوردار نیستند.
طبق این گزارش تا آخر سال ۲۰۲۱ میلادی تنها در ترکیه، کملبیا، اوگاندا و پاکستان بیشتر از ۸ میلیون آواره و پناهجو از دیگر کشورهای جهان به سر می برده اند.
در این گزارش همینطور آمده است: «سرعت و ابعاد آواره شدن بزرگ تر از امکاناتی است که با تاکید بر آنها بتوان برای آوارگان و پناهجویان چاره هایی پیدا کرد. حل بحران تنها از راه همکاریهای بین المللی است.» به قول فیلیپو گراندی اما وضعیت این همکاری ها به مراتب بدتر شده است.
وی در این رابطه خاطرنشان کرد: «اگر کشورها با یکدیگر همکاری نکنند، نخواهند توانست جلوی این روند منفی را بگیرند. در واقع همه بازنده هستند. اما من نگرانم چون حمله روسیه به اوکراین به همه تلاش ها برای همکاری در سطوح سیاسی ضربه زده است.»
گراندی افزود، امیدوار است که این روند تغییر یابد، اگر نه شمار آوارگان و پناهجویان در جهان در خلال سالهای آینده باز هم افزایش خواهد یافت.
در گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل اما روزنه های امید هم به چشم می خورد. برای نمونه شمار کسانی که در کشورها خود آواره شده و توانسته اند به کاشانه خود برگردند، در سال ۲۰۲۱ میلادی افزایش پیدا کرده و به میزان قبل از آغاز همه گیری کرونا رسیده است.
گراندی، کمیسیر عالی سازمان ملل در ارتباط با پدیده های مثبت تصریح کرد، جنگ اوکراین نشان داده است که اگر دولت های جهان بخصوص دولت های اروپایی بخواهند و همکاری کنند، چطور می توان موج های بزرگ پناهجویان را مهار کرد.




منبع:

1401/03/27
13:45:48
0.0 / 5
309
تگهای خبر: برند , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد شمار آوارگان در جهان در خلال یک دهه دو برابر شده است
نظر شما در مورد شمار آوارگان در جهان در خلال یک دهه دو برابر شده است
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲