فرجود در نشست مجازی هدایت و حمایت از نوآوری شهری عنوان كرد

نوآوری، خواست شهرداری تهران

نوآوری، خواست شهرداری تهران به گزارش حراج كن نشست تخصصی «هدایت و پشتیبانی از نوآوری شهری» با محوریت نوآوری در شهر تهران و نقش نهادهای مختلف در توسعه آن به صورت مجازی برگزار گردید.


به گزارش حراج کن به نقل از ایسنا، در این جلسه که به همت دبیرخانه تهران هوشمند برگزار شد، محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری و دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند، محمود کریمی، موسس شبکه نوآوری پلنت و عضو هیات مدیره فناپ پلاس، رضا کلانتری نژاد، هم بنیان گذار و مدیرعامل «هم آوا» و کاوه یزدی فرد، مدیر عامل آژانس نوآوری «کوآلیا» بعنوان مدیر پنل شرکت داشتند و درباره مباحث تخصصی پیرامون پشتیبانی از زیست بوم نوآوری شهری گفتگو و تبادل نظر کردند.
در ابتدای این نشست، فرجود با اشاره به شهر بعنوان بستر فعالیت زیست بوم نوآوری اظهار داشت: تا چند سال آینده حدودا ۷۰ درصد جمعیت دنیا در شهرها ساکن خواهند بود و طبیعتا بیشتر جریان نوآوری در شهرها اتفاق می افتد. ازاین رو نوآوری شهری را باید جدی گرفت و برای آن برنامه داشت. ما در ابتدای عرضه برنامه تهران هوشمند، تجربیات جهانی این حوزه را مطالعه و مسائل شهر تهران را با دقت بررسی کردیم و فاز اول برنامه هم بر مبنای همین واقعیت ها جلو رفت. یکی از این مسائل، عدم وجود نظام یکپارچه شهری در تهران است و ازاین رو متولی نوآوری شهری هم معلوم نیست.
وی درباره نقش نوآوری در برنامه تهران هوشمند اظهار داشت: یکی از اساسی ترین محورهای این برنامه، نوآوری درون شهرداری و در شهر تهران است. با مطالعه وضعیت شهرهای هوشمند دنیا متوجه می شوید، توجه به جریان نوآوری در این شهرها قابل توجه بوده است. البته هوشمندی ابعاد تکنولوژیک، اجتماعی، کارآفرینی و انرژی و بسیاری جنبه های دیگر دارد که هر کدام جایگاه خویش را دارند و باید برای مسیر حرکت به سمت هوشمندی از میان آنها اولویت بندی درستی بر مبنای نیازهای یک شهر داشت. ما هم در تهران بر همین مبنا حرکت را شروع کرده ایم.
دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند در مورد سیاست گذاری های این حوزه خاطرنشان کرد: تنظیم ضوابط از سویی برداشت به مداخله و از طرفی دیگر منجر به نظم بخشیدن به امور می شود. سیاست گذاری های در رابطه با بحث نوآوری را در ابتدا مستقیما با شهردار تهران مطرح کردیم و تصمیم بر عدم مداخله مستقیم و عدم تصدی گری شهرداری در امور استارتاپ ها و جریان نوآوری و هدایت و پشتیبانی از زیست بوم نوآوری شهری شد. اما گاها امکان دارد تصمیمات ما در همین عرصه هم بعنوان مداخله برداشت شود.
فرجود در انتها با اشاره به چالش های شهرداری در راه تغییر و تحول نوآورانه خود اضافه کرد: در دوره جدید مدیریت شهری، مدیران نوآور بسیاری در شهرداری داریم؛ اما پر کردن فاصله میان بازیگران مختلف، چالش بزرگی است و انرژی زیادی را طلب می کند. تغییر ساختارها و فرایندها و تحولات درون شهرداری از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد و زمان زیادی می طلبد. اما توجه به این نکته هم بسیار امیدبخش است که به تازگی برنامه یکپارچه سازی امور در رابطه با فناوری در شهرداری ابلاغ گردیده و لایحه ای در مورد تعامل با زیست بوم نوآوری هم به شورا رفته و این خواست همه شهرداری تهران است و نه تنها یک بخش از آن.
رضا کلانتری نژاد، هم بنیان گذار و مدیرعامل «هم آوا» در این جلسه، حرکت نوآوری شهری را در همه دنیا جلوتر از سیاست گذاری ها دانست و با انتقاد از توجه زیاد به آمار و ارقام در بعضی دستگاه ها، این مساله را نشان از توجه بیش از اندازه به کمیت عنوان نمود و اظهار داشت: ما باید آینده خاصی را بر مبنای توانایی ها و ظرفیت هایمان انتخاب نماییم، نه اینکه تمامی آینده های ممکن را بخواهیم. هم اکنون افزایش الهام بخشی تیم های استارتاپی و انتخاب درست از میان آنها برای حل مسائل اهمیت بسیاری دارد.
طبق گزارش روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، محمود کریمی، موسس شبکه نوآوری پلنت و عضو هیات مدیره فناپ پلاس هم با تاکید بر اهمیت صادقانه بودن تبادلات میان بخش های دولتی و استارتاپ ها دررویدادهای نوآورانه، چاره خیلی از معضلات را از مسیر تجربه زیسته فعالان نوآور دانست و اظهار داشت: هم اکنون همه اعضای زیست بوم نوآوری باید نقش خویش را ایفا کنند و تجربه های موفق وکوچک با اتصال به یکدیگر باید شبکه وسیع تری بسازند.



1399/06/05
12:45:38
5.0 / 5
1924
تگهای خبر: انرژی , تجربه , شركت , طلا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد نوآوری، خواست شهرداری تهران
نظر شما در مورد نوآوری، خواست شهرداری تهران
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱