بررسی وضعیت مجسمه های پایتخت

از نوشتن یادگاری به روی مجسمه های تهران تا تعیین حریم آثار هنری

از نوشتن یادگاری به روی مجسمه های تهران تا تعیین حریم آثار هنری حراج كن: رئیس كمیته هنر شورای شهر تهران از تهیه ˮطرح حریم آثار هنری باارزش در سطح شهر تهرانˮ آگاهی داد.


به گزارش حراج كن به نقل از ایسنا، الهام فخاری با اشاره به برگزاری جلسات گوناگون با هنرمندان و نمایندگان انجمن های هنری و صرف ماه ها زمان جهت بررسی و لطمه شناسی وضعیت موجود آثار در شهر، از تهیه طرح "حریم آثار هنری باارزش در سطح شهر تهران" آگاهی داد و اظهار داشت: با ارائه و تصویب این طرح در صحن شورا، قدمی در راه محافظت از این آثار برداشته خواهد شد.
الهام فخاری افزود: كمیته هنر شورای شهر تهران این طرح را با تمركز بر كنترل عوامل لطمه رسان طبیعی و انسانی محتمل و درجهت حفظ حقوق معنوی و شأن هنرمندان خالق اثر تهیه كرده است.
رییس كمیته هنر شورای شهر تهران افزود: هنرمندان و خالق آثار باارزش شهری همواره از نحوه رفتار مردم و عوامل مدیریت شهری با آثارشان گلایه داشته اند و معتقدند حریم این آثار در موقعیت های مختلف و به شكل های گوناگون در معرض تعرّض قرار می گیرد.
وی با اشاره به لطمه های مختلف این آثار در شهر بیان كرد: مهم ترین صدمات به واسطه تصمیمات متناقض و غیركارشناسی در شهرداری به آثار وارد می شود و به همین جهت نیازمند مصوبه و بخشنامه ای روشن و جامع برای مدیریت اینگونه تصمیمات هستیم.
وی اضافه كرد: كمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران با عنایت به اهمیت جایگاه هنر و آثار هنری خلق شده در شهر همچون مجسمه ها، آثار حجمی و دیوارنگاره های واجد ارزش و برای مقابله با عوامل گوناگون تهدیدكننده و لطمه رسان در شهر، از شروع سال جاری به منظور ایجاد حریم های حفاظتی، جلوگیری از آشفتگی های بصری، اقدامات محیطی سلیقه ای، سرقت و عوامل جوی فرساینده، تهیه "طرح حریم آثار هنری باارزش در سطح شهر تهران" را در دستور كار قرار داد و الان طرح تكمیل شده و مقرر است در آینده نزدیك در صحن علنی شورای شهر تهران ارائه شود.


حق تمامیت اثر هنری در تهران جایگاهی ندارد
نگار نادری پور، مدیر مسئول انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران نیز ضمن انتقاد از لطمه های آثار هنری باارزش در تهران اظهار داشت: یكی از مصادیق عدم رعایت حریم در آثار شهری، نبود مشخصات هنرمند یا ناقص و ناخوانا بودن پلاك اثر است. البته خوشبختانه در سال های اخیر سازمان زیباسازی تهران برای شناسنامه دار كردن تمامی آثار شهری و نظم بخشی به پلاك ها، آرشیو جامعی تهیه كرده است.
نادری پور افزود: معضل دیگر آثار شهری به رسمیت نشناختن "حق تمامیت اثر" است. بر طبق این حق هیچ كس نمی تواند یك اثر هنری را بدون موافقت پدیدآورنده تغییر دهد ولو اندك و ناچیز! اما متاسفانه این حق مكرراً از طرف ارگان های ذیربط و متولیان هنرهای شهری زیرپا گذاشته می شود.
به گفته مدیرمسئول انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، از طرف دیگر فضا برای زنده ماندن آثار هنری در شهر كم است. هر تكه از شهر تهران به نفع اقتصاد، ساخت و ساز، عبور و مرور و... مصادره شده و آثار هنری به نقاط غیرفعال عقب رانده شده اند. تراكم (از تابلوهای راهنمایی و رانندگی گرفته تا فضای سبز) امكان دیده شدن آثار را به حداقل رسانده و مجسمه ها در ازدحام و ترافیك بصری امكان تنفس ندارند و كارآیی خودرا از دست می دهند.
نادری پور اشاره كرد: طرح "حریم آثار هنری" كه در كمیته هنر تهیه شده، یكی از لزوم های شهری است و تعیین حریم به جلوگیری از تعرض فیزیكی و معنوی به اثر كمك خواهدنمود.


ارائه طرح حریم آثار هنری شهری به صحن شورای شهر، در آینده نزدیك
امیر راد، رئیس انجمن هنرمندان نقاش ایران هم درباره طرح حریم آثار هنری كه در كمیته هنر تهیه شده است، اظهار نمود: بلوغ این طرح نیاز به مشورت پیوسته با كارشناسان و هنرمندان و رصد مستمر موارد خطا و رسیدگی به آن دارد.
رییس انجمن هنرمندان نقاش ایران اضافه كرد: اما مشكل تا به امروز در نبود یك مرجع قانونی و دستورالعمل جامع خودرا نشان می داد كه امیدوارم با طرح «احترام به حریم آثار هنری» در كمیته هنر و تصویب آن، این مشكل مرتفع شود.
وی اشاره كرد: تشكیل كارگروه ویژه این امور، جلسات گوناگون با كارشناسان، تعامل با هنرمندان، توجه به هنر شهری و آثار هنری در شورای پنجم همچون موارد مباركی است كه تداوم آن بی شك می تواند بعضی از گره های كهنه این حوزه را بگشاید.


برخورد با یادگاری نوشتن روی آثار می توانست از گسترش ناهنجاری ها بكاهد
بنا براعلام شورای شهر، بهداد لاهوتی، هنرمند مجسمه ساز دررابطه با شرایط فعلی آثار هنری در سطح شهر اشاره كرد: ما باید یادگاری نویسی مردم روی آثار باستانی را جدی تر می گرفتیم تا شاهد شعارنویسی و تبلیغات پوچ بر در و دیوار و مجسمه هایمان نباشیم.
لاهوتی با اشاره به تداخل و تناقض در تصمیمات جامعه بزرگ شهرداری اظهار داشت: امروز مجسمه نصب می نماییم و دیوارنگاری می كنیم؛ فردا جلوی همان ها درخت می كاریم و تابلو نصب می نماییم. بدون اینكه به تلاش همكاران خود در بخشی دیگر اهمیت دهیم.
وی درانتها اشاره كرد: چنین مدیریتی به هیچ وجه مفید فایده نیست و هرچه سریع تر باید به واسطه اجرای طرح هایی مثل حفظ حریم آثار باارزش شهری، اصلاح گردد.




منبع:

1398/06/06
13:37:16
5.0 / 5
4900
تگهای خبر: اثر هنری , ارز , اقتصاد , تبلیغ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد از نوشتن یادگاری به روی مجسمه های تهران تا تعیین حریم آثار هنری
نظر شما در مورد از نوشتن یادگاری به روی مجسمه های تهران تا تعیین حریم آثار هنری
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴