انتقاد وزیر اقتصاد از تغییر پی در پی بخشنامه بازگشت ارز صادراتی

انتقاد وزیر اقتصاد از تغییر پی در پی بخشنامه بازگشت ارز صادراتی حراج كن: وزیر اموراقتصادی و دارایی در واكنش به درخواست رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برای بازبینی در بخشنامه بازگشت ارز حاصل از صادرات اظهار داشت: بی ثباتی و تغییر مكرر این بخشنامه به یك آفت تبدیل گشته است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، هفتاد و نهمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی عصر دوشنبه با حضور فعالان بخش خصوصی و وزیران صنعت، معدن و تجارت و اموراقتصادی و دارایی و همین طور رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران در محل اتاق برگزار گردید.
در این نشست، رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اصرار كرد احداث محدودیت در صنایع بالادستی پتروشیمی مانع از ورود ارز میگردد و عاقلانه نیست. همین طور سیاست های قیمت گذاری در محصولات پایین دستی به حاشیه سود این شركت ها زیان زده كه عمده آن ناشی از صادرات است.
«محمدرضا پورابراهیمی» بر لزوم بازبینی در قیمت خوراك پتروشیمی اصرار كرد.
وی همین طور از نارضایتی صادركنندگان درباره آخرین بخشنامه بازگشت ارز حاصل از صادرات آگاهی داد و بازبینی در آنرا خواهان شد.
وزیر اموراقتصادی و دارایی بر ضرورت ثبات مقررات اصرار كرد و اظهار داشت: با تغییر مكرر بخشنامه ها دیگر كسی برای آنها اهمیتی قایل نمی گردد.
با این همه، «فرهاد دژپسند» اصرار كرد «اگر لزوم تغییرات بسیار عمیق و جدی است می توان پیشنهادها را جمع بندی و به دبیرخانه ارائه كرد».
وی اضافه كرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت می كوشد نظر بخش خصوصی را داشته باشد كه با وجود جمع بندی نهایی در ارتباط با این بخشنامه قرار شد جلسه خاصی با بخش خصوصی در این ارتباط گذاشته شود.

** لزوم كاهش قیمت مواد اولیه
نایب اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و كشاورزی ایران در این نشست با ارائه گزارشی درباره وضعیت صادرات محصولات پتروشیمی اظهار داشت: برای رقابت پذیر كردن صنایع پایین دستی و كاهش دادن قیمت تمام شده تولیدات، فشار باید روی كاهش قیمت مواد اولیه وارد شود.
«پدرام سلطانی» اضافه كرد: به ازای هر یك میلیون تن تولید در صنایع بالادستی، باید 940 هزار دلار سرمایه گذاری میگردد تا یك شغل به وجود آید؛ در حالیكه در صنایع مكمل برای یك میلیون تن تولید، می توان تا 200 هزار اشتغال احداث كرد و هزینه احداث هر شغل فقط 21 هزار دلار است.
وی افزود: یكی از اهداف اصلی تحریم ها، پتروشیمی است و با توسعه صادرات به سمت صنایع پایین دستی كه بازارهای آن در دسترس و مصون تر است، به تحریم پاتك می زنیم.
به گفته وی، بجز ایران، در هیچ كشوری برای صادرات مواد اولیه صنایع پتروشیمی معافیت مالیاتی صادر نمی شود؛ در عوض می توان برای توسعه صنایع پتروشیمی 15 تا 20 درصد به مدت 15 تا 30 سال معافیت مالیاتی لحاظ كرد.
سلطانی اظهار داشت: سازوكار بورس كالا، با شرایط رقابتی صنایع بالادست ما همخوانی ندارد چونكه متعلق به بخش عمومی غیر دولتی و به صورت مشترك هستند و نمایندگان آنها در بورس حضور دارند.
رییس هیات مدیریه اتحادیه تعاونی های صنایع پایین دستی پتروشیمی كشور باز اظهار داشت: دولت باید سیاست خودرا نسبت به صادرات این محصولات كه بعنوان مواد اولیه در كشور استفاده می شود، تغییر دهد.
«نصرالله رضازاده» اضافه كرد: ظرفیت بخش پلیمری كشور 16 میلیون تن است اما فقط سه میلیون تن آن كار می كند و اگر مقررات و ضوابطی را برای تامین مواد اولیه صنایع پایین دستی تنظیم نماییم این ظرفیت فعال میگردد.

** بورس كالا فقط یك ابزار است
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران باز در این نشست اظهار داشت: بورس كالا فقط ابزار است و نباید مورد سوء استفاده قرار گیرد.
«شاپور محمدی» اضافه كرد: سازمان بورس برای كمك به بخش خصوصی نه انعطاف زیادی دارد اما نباید ارزش آن با این ابزار، داوری شود.
محمدی از نظر اقتصادی معافیت مالیاتی را به صرفه تر از تغییر قیمت یك كالا ارزیابی كرد و اظهار داشت: در بسیاری موارد معافیت مالیاتی سفارش نمی گردد اما باید از مالیات بر خلق ارزش به سمت مالیات بر مصرف برویم.
وی افزود: با قیمت گذاری در بورس كالا به صورت كل مخالفیم و باید سازوكاری تدوین شود كه به كسی لطمه نزند.

** تشكیل كارگروهی با حضور همه دینفعان بخش پتروشیمی
وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست اظهار داشت: باید كارگروهی تشكیل گردد و ذی نفعان پتروشیمی در آن حضور داشته باشند.
«رضا رحمانی» اضافه كرد: تحریم فرصت است و باید از آن بهره برد و نباید فقط لطمه ها را دید.
وی اضافه كرد: با همه قوا آماده ایم دوستان فعال در این بخش را همراهی نماییم.
وزیر اموراقتصادی و دارایی باز درانتها نشست اظهار داشت: جلسه بعدی 2 هفته دیگر برگزار می گردد و باید دوباره این سوژه بررسی شود.
وی به همه بخش های در رابطه با پتروشیمی یك هفته مهلت داد نظر كتبی خودرا به دبیرخانه ارسال نمایند.

اقتصام*6984*1961*


1397/09/13
14:56:03
5.0 / 5
4464
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , اهدا , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد انتقاد وزیر اقتصاد از تغییر پی در پی بخشنامه بازگشت ارز صادراتی
نظر شما در مورد انتقاد وزیر اقتصاد از تغییر پی در پی بخشنامه بازگشت ارز صادراتی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴