اقتصاد ایران در سال 96

صادرات ایران در مسیر رهایی از محصولات نفتی

صادرات ایران در مسیر رهایی از محصولات نفتی حراج كن: تهران - صادرات بعنوان موتور محركه اقتصاد و رمز بقای كشورها در بازارهای جهانی، نقش مهمی در عرصه اقتصاد ایفا می كند.


به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، دولت ها بعنوان مجری قانون به دنبال راهكار و سیاست هایی هستند تا بتوان با تاكید بر آن، ضمن تقویت ظرفیت های پیشین تولید و تولید ظرفیت های جدید، راه توسعه صادرات كشور را در سطح بین المللی فراهم كند.
با هموار شدن مسیر توسعه صادرات، امكان استفاده از بازارهای جهانی برای رشد تولید داخلی مهیا شده و بنگاه های تولیدی قادر خواهند بود از محدودیت های بازار داخلی رهایی یافته و هدف گذاری خویش را حضور مستمر و پررنگ در بازار های جهانی قرار دهند.
یكی از مهم ترین اقدامات دولت دوازدهم تدوین بسته سیاستی برای سال 96 بود كه برپایه آن باید صادرات كشور رشدی 25 درصدی داشته باشد. بر این اساس دولت تصمیم گرفت با «افزایش پوشش بیمه صادراتی»، «اصلاح نرخ تسهیلات»، «اصلاح هزینه حمل ونقل»، «افزایش مشوق های صادراتی از 300 به 400 میلیارد تومان كه از جانب سازمان برنامه و بودجه پرداخت می شود» و «كاهش محدودیت ورود موقت برای صادرات» مشوق هایی برای رشد صادرات غیر نفتی را در دستور كار قرار بگیرد.
این سیاست ها باعث شد تا صادرات غیر نفتی ایران در 11 ماهه سال 96 به 42 میلیارد دلار برسد كه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان 4.96 درصد افزایش داشته است.
در این گزارش بیش از 20 مقصد بعنوان مقصد كالای ایرانی مشخص شد كه چین اولین مقصد صادراتی بود و نزدیك به 21 درصد از كل ارزش صادرات را به خود اختصاص داد
عراق بعنوان دومین مقصد صادراتی كالاهای ایرانی نزدیك به 15 درصد از كل ارزش صادرات را از آن خود كرد. همینطور بیش از 14 درصد از سهم ارزشی صادرات متعلق به امارات و 5. 9 درصد مربوط به كره جنوبی بود.
براساس گزارش گمرك جمهوی اسلامی ایران در 9 ماه منتهی به آذر سال 96 گروه همكاری های اسلامی (OIC) بزرگ ترین بازار كالاهای ایرانی در مدت زمان مذكور بوده است. ارزش صادرات كالا به این گروه 15 میلیارد و 722 میلیون دلار است.
این شرایط سبب شده تا میزان صادرات غیرنفتی ایران در 11 ماهه نخست سال 5 گذشته درصد افزایش پیدا كند.
یادآور می گردد در مدت 11 ماهه سال قبل 39 میلیارد و 719 میلیون دلار كالا به خارج از كشور صادر شد. و دراین مراودات تجارت خارجی ایران با اتحادیه اروپا از رشد 52 درصدی برخوردار و به 21 میلیارد یورو رسید.
آمار 9 ماهه وزارت جهاد كشاورزی در سال قبل هم حكایت از رقم چهار میلیارد دلاری برای صادرات محصولات كشاورزی دارد. حدود 50 درصد این صادرات مربوط به محصولات باغی بود كه رقمی بالغ بر یك میلیارد و 922 میلیون دلار برآورد شد.
در این آمار محصولات زراعی با 944 میلیون دلار در جایگاه دوم و دام و طیور با 716 میلیون دلار در جایگاه سوم قرار گرفته است. میزان صادرات محصولات دریایی و شیلات در 9 ماه سال قبل هم به 281 میلیون دلار رسید است.
افزایش 50 درصدی صادرات فولاد و محصولات فولادی در سال قبل هم نشان از اتفاقات خوب در حوزه صنعت دارد.
این خبر را «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم بهره برداری از طرح های فولادی و نیروگاهی چادرملو اعلام نمود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: بیش از 6 میلیون تن فولاد خام و محصولات فولادی به جهان صادر گردیده است.
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا،
بهبود نسبی وضعیت صادرات كشور بخصوص صادرات غیرنفتی در سال 1396 نوید بخش مقاوم شدن ایران در برابر صدمه های اقتصاد تك محصولی است.
نوسان شدید درآمدهای ناشی از صادرات نفت خام و تجدید ناپذیر بودن این محصول باید سیاست گذاران و برنامه ریزان كشور را به این باور برساند كه توسعه صادرات غیرنفتی و رهایی از اقتصاد تك محصولی، ضرورتی اجتناب ناپذیر به حساب می آید كه راهكار جایگزین آن فقط استفاده از سایر ظرفیت های داخلی و جذب سرمایه گذاری خارجی برای صادرات آن ها می باشد.

**پژوهشم**2052**1601**
ایرنا پژوهش، كانالی برای انعكاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و پژوهش های خبری ایران وجهان، با ما https: //t.me/Irnaresearch همراه شوید.


1397/01/04
21:42:11
5.0 / 5
4436
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد صادرات ایران در مسیر رهایی از محصولات نفتی
نظر شما در مورد صادرات ایران در مسیر رهایی از محصولات نفتی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱