سال جاری یک میلیون تن کمبود برنج در بازار داریم

سال جاری یک میلیون تن کمبود برنج در بازار داریم به گزارش حراج کن، رئیس انجمن تأمین کنندگان و واردکنندگان برنج اظهار داشت: آمار نادرست برداشت برنج پارسال سبب شده تا سال جاری یک میلیون تن، کمبود برنج در بازار محسوس باشد.



به گزارش حراج کن به نقل از مهر، امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد نشست خبری رئیس انجمن تأمین کنندگان و واردکنندگان برنج برگزار گردید. محمد مختاریان، رئیس انجمن تأمین کنندگان و واردکنندگان در این جلسه به شرایط بازار برنج در چند سال گذشته پرداخت و اظهار داشت: سال ۱۴۰۰ در جلسه ستاد تنظیم بازار در خرداد ماه، انجمن در رابطه با کمبود برنج در کشور اعلام مبحث کرد، در این مقطع زمانی به علت تغییر ارز ترجیحی ۴، ۲۰۰ هزار تومان از سال قبل و ۳ ماهه نخست ۱۴۰۰ واردات کاهش پیدا کرد.
وی اضافه کرد: نتیجه جلسه خرداد ماه این شد که در سال ۱۴۰۰ ممنوعیت واردات لغو شد. بر مبنای قانون انتفاع، وظیفه واردات برنج از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد. بنابراین باردیگر ممنوعیت واردات اعمال شد.
وی افزود: در این سال بار برنج ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد. این امر سبب شده برنج از هر کیلو گرم ۲۸ هزار تومان در اوایل بهمن هر کیلو گرم از ۱۰۰ هزار تومان عبور کند.
این مسئول صنفی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ به علت مشکلات ۱۴۰۰ ممنوعیت واردات برداشته و در این مقطع زمانی واردات بیشتر از نیاز داخل وارد شد. آمار واردات به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسید. این امر مصادف با بهترین سال برداشت برنج ایرانی شد.
وی خاطرنشان کرد: در ادامه روند تولید و واردات برنج، در سال ۱۴۰۲ سبب شد که برنج های سال قبل در انبارها بماند. در این مورد از انجمن تأمین کنندگان و واردکنندگان برنج کمک خواسته شد.
وی اظهار نمود: در این سال ۱۳۰ هزار تن در سال ۱۴۰۲ خریداری شد به قیمت ۵۸ تا ۶۰ هزار تومان خریداری و حدود ۷۰ هزار تومان به دست مصرف کننده رسید.
وی در ادامه روند بازار برنج اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳ موجودی انبار برنج ۱۴۰۲ تخلیه شد. انجمن درخواست جلسه از ستاد تنظیم داد و برخی مشکلات مثل طولانی شدن زمان واردات از ۳۰ به ۴۰ روز به علت جنگ یمن در ستاد مصوب شد تا ممنوعیت واردات لغو شود.
مختاریان اضافه کرد: با تغییر دولت و مستقر شدن دولت جدید ممنوعیت واردات اعمال شد. بنابراین، انجمن بارها نامه نوشت و اعلام نمود ورودی کالا کم شده و امکان دارد بازار از تعادل بیرون برود. ما نسبت به این وضعیت اخطار دادیم.
رئیس انجمن تأمین کنندگان و واردکنندگان برنج در ادامه به قیمت برنج خارجی اشاره نمود و اظهار داشت: قیمت برنج خارجی ۲ برابر شد و نرخ برنج ایرانی مناسب بود. مصرف عمده بازار بسمت برنج ایرانی بود. ضمن این که ارز واردکنندگان برنج تا یک سال قبلش هم پرداخته نشده بود.
وی اظهار داشت: آمار نادرست برداشت برنج سال قبل سبب شد تا سال جاری برنج کهنه نداشته باشیم در حالیکه در سالهای قبل تا آماده شدن برنج نو برای پخت، چند ماه ابتدای سال از برنج کهنه استفاده می شد.
این مسئول صنفی با رد احتکار برنج اظهار داشت: احتکار با انگیزه اقتصادی می باشد در حالیکه با برداشت برنج نو قیمت این محصول در بازار کاسته می شود و سودی برای انبار برنج کهنه وجود ندارد.
رئیس انجمن تأمین کنندگان و واردکنندگان در جواب پرسش مهر بر مبنای این که شرکتهای بزرگ اقدام به پیش خرید برنج کرده است یا خیر، اظهار داشت: این امر حقیقت ندارد و برنج کار محصولش را پیش فروش نمی کند چون امکان دارد قیمتها در ادامه تغییر و افزایش یابد.
وی در انتها اظهار داشت: با عنایت به کاهش واردات برنج پارسال به علت اعلام آمار غلط برداشت ۲.۷ میلیون تن برنج ایرانی، یک میلیون تن کمبود در بازار داریم که باید دید وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت این بازار چه برنامه ای دارد.


منبع:

1404/05/16
15:08:56
0.0 / 5
20
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , پرداخت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد سال جاری یک میلیون تن کمبود برنج در بازار داریم
نظر شما در مورد سال جاری یک میلیون تن کمبود برنج در بازار داریم
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
جدیدترین ها


حراج کن Harajkon