انقلاب صنعتی یا انقلاب قطعات صنعتی؟

انقلاب صنعتی یا انقلاب قطعات صنعتی؟ به گزارش حراج کن در ادامه با انواع قطعات صنعتی آشنا می شوید.



به گزارش حراج کن به نقل از مهر، با وقوع انقلاب صنعتی در اروپا صنایع بسیاری گرفتار دگرگونی شدند. این انقلاب که از ۱۷۶۰ تا ۱۸۴۰ به طول انجامید، ابتدا از انگلستان شروع شد و سپس به سایر کشورهای جهان صادر گشت. انگلستان به سبب داشتن سرمایه، نیروی کار، زمین و مدیریت مناسب، مستعد و آماده برای تحول بود. انقلاب صنعتی هم به دنبال جایگزینی ماشین با انسان بود. این واقعه که از آن بعنوان یکی از مهم ترین وقایع تاریخی یاد می شود، کشورهای بسیاری را به مستعمره تبدیل نمود.
با گذشت زمان، کشورها گرفتار تحولات فراوان در حوزه صنایع شدند، سیاستگذاری و پیشرفت علمی و رشد ابداعات و اختراعات از علل اصلی تفاوت کشورها دراین زمینه شد. جنگ جهانی دوم و نتایج بعد از آن بخصوص تقسیم جهان به بلوک شرق و غرب و جنگ سرد در زمینه رشد صنایع در شوروی و آمریکا و کشورهای تابع آنان تأثیر فراوان داشت.
با گذر زمان، ابزارهای مورد استفاده در صنایع متعدد هم گرفتار تغییرات شدند. یکی از ابداعات در حوزه صنایع چک ولو بود. چک ولو در واقع شیر یک طرفه ای است که اجازه عبور سیالات را از یک سو می دهد. ابتدا در ۱۹۰۷ فرانک دی کاتر موفق به ساخت نخستین نوع چک ولو شد. به مرور و در ۱۹۱۶ نیکولا تسلا موفق به ساخت چک ولو دیگری شد که به چک ولو تسلا معروف گشت. تسلا مخترعی بود که به سبب طراحی سیستم نوین برقی رسانی بر مبنی جریان متناوب شناخته شد.
چک ولوها به سبب اتومات بودن و عدم احتیاج به اپراتور برای انتقال جریان سیالات دارای کاربرد فراوان می باشند و اکثراً با موادی مانند چدن، برنج، فولاد، استیل و نیکل تولید و عرضه می شوند.
این محصول به این دلیل در صنایع مختلف استفاده می شود که علاوه بر توان انتقال مایعات می تواند گاز، بخار و هوا را هم منتقل نماید.
راه انتقال سیالات
اما چگونه این مایعات می توانند منتقل شوند، امروزه با پیشرفت علم هم جنس لوله های منتقل کننده سیالات هم تغییر یافته است، و لوله فولادی به انتخاب مسلم افراد تبدیل گشته است. اما چه تفاوتی بین لوله با جنس فولاد و سایر انواع وجود دارد؟
ابتدا بگوییم که این لوله ها ابتدا با خم کردن ورق های فولادی تبدیل به لوله شده و سپس با بست به هم متصل می شوند. اما خصوصیت این نوع از لوله ها در این است ک علاوه بر مقاومت زیاد در مقابل سوانح و خطای انسانی و آب و هوا قابلیت ذوب جهت استفاده مجدد و بازیافت را داراست.
همچنین استفاده از این نوع لوله ها مزایای دیگری هم به دنبال دارد مانند قابلیت استفاده از آن در صنایع مختلف، یا امکان تولید در ابعاد مختلف و مدلهای درزدار و بدون درز. همچون صنایعی هم که در آن از این نوع لوله استفاده می شود میتوان به کشتی سازی، نفت و گاز، شیمیایی و پتروشیمی و مهندسی ساخت و ساز و مکانیک اشاره نمود.
قیمت این نوع از لوله ها هم متغییر است چونکه با استانداردها و گرید ها و اندازه های متفاوتی تهیه می شوند؛ کما این که در نهایت ضخامت و وزن لوله است که قیمت آنرا تعیین می کند.

شیر پروانه ای، کاربردی اما ارزان
اما در کنار این ابداعات بخش صنعت بد نیست اشاره نماییم به ابداعی دیگر که شیر پروانه ای نام دارد.
اما ابتدا باید ببینیم این نوع با چک ولو اصلاً چه تفاوتی دارد؟ یک نکته جالب در ارتباط با شیرها همین است که بر خلاف تصور به طبقات مختلفی تقسیم می شوند. به همین بهانه ابتدا به معیارهای دسته بندی آنان اشاره می نماییم و سپس به پاسخ سوال خواهیم پرداخت. نخستین معیار نوع حرکت آنان است که به ۳ نوع خطی، چرخشی و اتوماتیک تقسیم می شوند. برای مثال شیر دروازه ای دارای حرکت خطی است و یا شیر توپی دارای حرکت چرخشی و حرکت اتوماتیک هم مختص شیرهای یک طرف است. از طرفی دیگر نوع کاری که انجام می دهند هم در دسته بندی آنان تفاوت به وجود می آورد. بدین مفهوم که هر کدام از این شیرها دارای کارکرد مختلفی مانند تنظیم جریان، کنترل جریان، یکسو کننده جریان، دارا می باشند. همین نکته پاسخ سوالی است که در بالا پرسیده شد. عملکرد چک ولو و شیر پروانه ای با هم متفاوت می باشد. در واقع هر کدام از این نوع وظیفه ای متفاوت دارند. شیر پروانه ای وظیفه قطع و وصل کردن جریان را دارا می باشد در حالیکه که چک ولو شیر اطمینان است. اما به صورت کلی این شیرها با هم مشابهت دارند و دارای ساختار مشابهی می باشند.

اما در آخر می پردازیم به شیر پروانه ای که همانطور که گفتیم دارای حرکت چرخشی است و تنظیم و قطع و وصل جریان سیال را بر عهده دارد. شیر پروانه ای مزیت هایی هم به نسبت سایر شیرها داراست. برای مثال دارای وزن کمتری است و قیمت مقرون به صرفه ای هم دارد. همینطور در صنایع بسیاری هم قابلیت به کارگیری و استفاده را داراست. به صورت مثال در صنایع غذایی، ایمنی، نفت و گاز کاربرد فراوان دارد و علاوه بر این برای سرویسهای مایعات، بخار و سرمایش آب و هوا و گاز هم می تواند مورد استفاده قرار گیرد. اما این نکته هم باید مورد توجه قرار گیرد که شیرهای پروانه ای هم خود به ۳ نوع تقسیم می شوند. شیرپروانه ای مدل ویفری و لاگ با ابعاد ۵۰ تا ۲۰۰ میلی متروفلنج دار با ابعاد ۲۰۰ تا ۶۰۰ میلی متر تولید وعرضه می شوند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

1400/09/18
12:22:06
0.0 / 5
487
تگهای خبر: ابزار , ارز , پرداخت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد انقلاب صنعتی یا انقلاب قطعات صنعتی؟
نظر شما در مورد انقلاب صنعتی یا انقلاب قطعات صنعتی؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱