هوای سال جاری آلوده تر از پارسال؟

هوای سال جاری آلوده تر از پارسال؟ به گزارش حراج كن آلودگی هوا معضلی است كه در فصول سرد سال اهمیت بیشتری پیدا می كند چون كه همزمان با پدیده وارونگی دما غلظت الاینده ها بخصوص ذرات معلق افزوده می شود و تنفس را برای شهروندان شهرهای بزرگ كشور دشوارتر می كند. از آغاز سال جاری محاسبه شاخص كیفیت هوا سختگیرانه تر شده و ازاین رو تعداد روزهای آلوده سالجاری نسبت به سال قبل هم افزوده شده است اما آیا افزایش تعداد روزهای آلوده تنها به همین علت بوده است؟



به گزارش حراج کن به نقل از ایسنا، از آغاز سال جاری محاسبه شاخص کیفیت هوا بر مبنای استانداردهای سال ۲۰۱۸ تغییراتی کرده و سختگیرانه تر شده است. این تغییرات برای پنج آلاینده شاخص همچون « آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون»، « آلاینده دی اکسید گوگرد»، « دی اکسید نیتروژن» و «ازن» اعمال شده است.

بر اساس استانداردهای جدید برای محاسبه غلظت آلاینده «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» برای نقاط شکست محدوده پاک و قابل قبول تغییراتی اعمال شده است و این مورد می تواند سبب کاهش روزهای پاک شود همینطور حد شکست شرایط ناسالم برای گروه های حساس به ناسالم سختگیرانه تر شده و از عدد ۶۵.۵ میکروگرم بر متر مکعب به ۵۵.۵ میکروگرم بر متر مکعب رسیده است.

به گزارش حراج کن به نقل از ایسنا، شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم بندی می شود. بر طبق این تقسیم بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول(سالم) یا متوسط، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک می باشد.

بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، باتوجه به این تغییرات غلظت های بالایی از این آلاینده می تواند کیفیت هوا را به جای شرایط ناسالم برای گروه های حساس در شرایط ناسالم برای همه افراد قرار دهد.

بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای پایتخت طی هشت ماه گذشته از آغاز سالجاری تابحال ۱۵ روز در محدوده پاک، ۱۶۰ روز در محدوده قابل قبول، ۵۲ روز در محدوده ناسالم برای گروه های حساس و ۲ در روز در محدوده ناسالم برای همه گروه ها قرار داشت.

این در حالیست که در مدت مشابه سال قبل کیفیت هوای پایتخت ۲۵ روز در محدوده پاک، ۱۷۷ روز در محدوده قابل قبول، ۲۷ روز در محدوده ناسالم برای گروه های حساس و یک روز در محدوده ناسالم برای همه گروه ها قرار داشت این یعنی هوای پایتخت سال جاری روزهای پاک و قابل قبول کمتر و روزهای آلوده بیشتری نسبت به سال قبل داشته است.

این مسئله را نباید فراموش کرد که از آغاز سالجاری محاسبه شاخص کیفیت هوا سختگیرانه تر شده است و این خود می تواند عامل افزایش تعداد روزهای آلوده و کاهش تعداد روزهایی که کیفیت هوا در محدوده پاک و قابل قبول قرار دارد، باشد اما طبق اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، طبق استاندارد قدیم کیفیت هوای پایتخت طی ۸ ماه گذشته ۲۶ روز در محدوده پاک، ۱۶۷ روز در محدوده قابل قبول، ۳۶ روز در محدوده ناسالم برای گروه های حساس قرار داشت و هیچ روزی در محدوده ناسالم برای همه گروه ها نبوده است.

با این حال حتی اگر برپایه یک استاندارد واحد (قدیم) کیفیت هوای ۸ ماه نخست سالجاری را با مدت مشابه سال قبل مقایسه نماییم، خواهیم دید که مجموع روزهایی که پارسال هوای پایتخت در محدوده قابل قبول و پاک قرار داشته است بیشتر از مدت مشابه سالجاری بوده و مجموع روزهای ناسالم برای گروه های حساس و ناسالم کمتر بوده است. به عبارتی دیگر می توان اظهار داشت که هوای پایتخت طی ۸ ماه نخست سالجاری تعداد روزهای آلوده بیشتری را نسبت به مدت مشابه سال قبل پشت سر گذاشته است.



حسین شهیدزاده - مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران- درباره علل آلوده تر شدن هوای تهران طی پاییز سالجاری به عواملی همچون افزایش ترد خودرو های شخصی به دلیل شیوع کرونا، عدم وزش باد مناسب، افزایش مصرف گار شهری در نیمه دوم سال و پدیده وارونگی دما اشاره نمود.

یوسف رشیدی –کارشناس آلودگی هوا هم اعتقاد دارد که توقف و اجرایی نشدن برخی راهکارها و برنامه های کاهش آلودگی هوا همچون مدیریت تردد خودرو ها، کاهش ترافیک، از رده خارج کردن خودرو های فرسوده، ارتقای استاندارد خودرو های پرتردد همچون تاکسی ها و موتورسیکلت ها و تعویض کاتالیست خودرو ها همه از موارد و راهکارهای کاهش آلودگی هوا هستند که به صورت جامع و قاطع اجرایی نشده اند ازاین رو عملا اقدامی در جهت کاهش آلودگی هوا صورت نگرفته است و در چنین شرایطی نمی توان انتظار بهبود کیفیت هوا را داشت.

وی همینطور می گوید: حالا هم در شرایط شیوع کرونا طبیعی است که مردم ترجیح می دهند از خودرو های شخصی استفاده کنند ازاین رو مشخص است که آلودگی هوا نه تنها کاهش نمی یابد بلکه افزایش هم پیدا خواهد نمود.

به گزارش حراج کن به نقل از ایسنا، گرچه روش محاسبه شاخص کیفیت هوا امسال سختگیرانه تر از سال قبل شده است. با این وجود طبق استاندارد قدیم هم هوای پایتخت طی ۸ ماه سالجاری روزهای آلوده بیشتری را نسبت به مدت مشابه سال قبل به خود دیده است. همینطور بر مبنای مقالات علمی هر واحد افزایش در غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، ۸ درصد تلفات بیماران کرونایی را بیشتر می کند ازاین رو در شرایط همزمانی آلودگی هوا با شیوع کرونا سفارش می شود افراد تا جای ممکن در منزل بمانند و برای کارهای غیرضروری از خانه خارج نشوند همینطور لازم است افراد استفاده مداوم از ماسک در فضای خارج از منزل را در اولویت خود قرار دهند.




1399/08/16
19:31:12
5.0 / 5
1309
تگهای خبر: شركت , طلا , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد هوای سال جاری آلوده تر از پارسال؟
نظر شما در مورد هوای سال جاری آلوده تر از پارسال؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴