درباره پارك های ملی استان تهران چه می دانیم؟

درباره پارك های ملی استان تهران چه می دانیم؟ به گزارش حراج كن استان تهران دارای سه پارك ملی خجیر، سرخه حصار و لار است كه آب و هوای متفاوتی دارند.



به گزارش حراج کن به نقل از ایسنا، پارک های ملی مناطق طبیعی هستند که به منظور حفظ تنوع زیستی و زیستگاه های منحصر به فرد تحت حفاظت در می آیند. این پارک ها در ایران یکی از مناطق چهارگانه حفاظت محیط زیست است و سه پارک خجیر، سرخه حصار و لار در استان تهران قرار دارند.

بنا به اعلام اداره کل محیط زیست استان تهران پارک های ملی خجیر و سرخه حصار که در منطقه حفاظت شده جاجرود واقع شده اند، در سال ۱۳۵۸ با تصویب شورای انقلاب اداره آن به سازمان حفاظت محیط زیست و در سال ۱۳۶۱ مجموعه حفاظتی جاجرود مشتمل بر پارک ملی خجیر با مساحت ۱۰۶۹۲ هکتار و پارک ملی سرخه حصار با مساحت ۸۶۹۵ هکتار تحت مدیریت اداره کل محیط زیست استان تهران قرار گرفتند.

پارک ملی خجیر منطقه ای است با کوه های کم ارتفاع و تپه ماهوری با دامنه ارتفاعی ۱۳۰۰ تا ۲۱۰۰ متر که رودخانه جاجرود در آن جاری است و اقلیم آن نیمه خشک، معتدل و تنوع زیستی بسیار زیاد از خصوصیت های آن به حساب می آید.

پارک ملی سرخه حصار منطقه ای است نیمه کوهستانی و تپه ماهوری با دامنه ارتفاعی ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ متر است که در اقلیم نیمه خشک معتدل قرار دارد.

سال ۱۳۳۶ رودخانه های لار و هراز از جانب «سازمان شکاربانی و نظارت بر صید» تحت حفاظت قرار گرفت و در سال ۱۳۵۴ این ناحیه با وسعتی حدود ۷۳۵۰۰ هکتار به پارک ملی ارتقا یافت. در سال ۱۳۷۰ این محدوده به منطقه حفاظت شده تقلیل عنوان پیدا کرد و درسال ۱۳۸۰ محدوده ای با وسعتی حدود ۳۵.۷۶۵ هکتار بعنوان پارک ملی لار و بقیه به منطقه شکار ممنوع تبدیل شد.

پارک ملی لار در ۷۰ کیلومتری شمال شرقی تهران، در حوزه آبریز رودخانه هراز و در دامنه جنوبی رشته کوه های البرز و بین دو استان تهران و مازندران قرار گرفته است و دارای اقلیم مرطوب و سرد است. این منطقه از نظر آب و هوایی، ناحیه ای کوهستانی و سرد با زمستان های طولانی، یخبندان های زیاد و تابستان های خنک است و تحت تاثیر جبهه هوایی که از ناحیه دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس می وزد، قرار دارد.

در مجموع ۴۰۵ گونه گیاهی متعلق به ۴۸ تیره و ۳۷ تیپ در پارک ملی لار شناسایی شده و پوشش گیاهی غالب این منطقه تیپ علفزار است که شامل گندمیان پایا و بوته زارها و پوشش های آلپی می شود همینطور ۱۵۹ گونه جانوری از رده پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها در این منطقه شناسایی شده اند.

امیرعباس احمدی - رئیس اداره محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران - درباره پارک ملی لار به ایسنا می گوید: مناطق کوهستانی زیادی مانند پارک ملی لار، منطقه حفاظت شده البرز مرکزی از گذشته تحت مدیریت مناطق حفاظت شده قرار گرفتند ودر طبقه بندی های « اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN)» بعنوان مناطق حفاظت شده کوهستانی جایگاه خاص خویش را دارند.

وی اضافه می کند: پارک ملی لار بعنوان یک اندمیک به اصطلاح «شبه آلپی» نامیده می شود و یکی از مناطق بسیار با ارزش در مجموعه مناطق حفاظت شده است همینطور یکی از گونه های بسیار با ارزش این مناطق « آبزی قزل آلای خال قرمز» است که شاید بتوان گفت اکوسیستم آبی کمتر دست خورده مانند این در جهان پیدا نمی گردد.

احمدی ادامه می دهد: یک گونه خزنده در ایران از محدوده های پارک ملی لار تا غرب استان تهران وجود دارد «مار افعی لطیفی» است و می توان گفت تنها پراکنش آن در کشور و البته اندمیک خود ایران است.

رییس اداره محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران اظهار می کند: در اصطلاح علمی کوهستان ها را حامیان مناطق دشتی می گویند، یعنی اگر این مناطق کوهستانی در استان تهران نبود شاید این استان شرایطی مانند مناطق حدودا خشک شرایط خشک داشت. پارک ملی لار هم از مناطق کوهستانی بسیار با اهمیت استان تهران است.




1399/03/15
23:28:07
5.0 / 5
2567
تگهای خبر: ارز , طلا , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد درباره پارك های ملی استان تهران چه می دانیم؟
نظر شما در مورد درباره پارك های ملی استان تهران چه می دانیم؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳