مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تاكید كرد:
تسریع در نوسازی بافت های فرسوده نیازمند پیش نیاز اقتصادی و اجتماعی
حراج كن: 15 درصد از ساكنان تهران در بافت های فرسوده زندگی می كنند، بافتی كه شرایط آن از مدت ها قبل به موضوع آگهی اعضای شورای شهر تهران تبدیل گشته و بر نوسازی آنها بیش از پیش تاكید می شود اما با وجود بسته های مشوق شهرداری، تابحال تنها 45 درصد از بخش مسكن در مختصات بافت های فرسوده پایتخت نوسازی شدند، این وضعیت درحالی است كه مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بر این مساله تاكید دارد كه افزایش سرعت نوسازی در بافت های فرسوده نیازمند پیش نیازهای اقتصادی و اجتماعی است.
به گزارش حراج کن به نقل از ایسنا، کاوه حاجی علی اکبری درباره روند نوسازی مناطق فرسوده تهران، اظهار داشت: بافت های فرسوده را ساکنان این مناطق نوسازی می کنند و سازمان نوسازی مجموعه اقداماتی را بوسیله تعریف پروژه های ارتقای قلمروی عمومی، تامین خدمات و زیرساخت انجام می دهد که منجر به ارتقای کیفیت زندگی در این مناطق شود. ۴۵ درصد نوسازی که تابحال انجام شده مربوط به بخش مسکن می باشد که ساکنان آن به صورت انفرادی یا تجمیع دو یا چند پلاک، بوسیله خودمالکی یا مشارکت با سرمایه گذار پروانه دریافت کرده و ساخت و ساز می کنند.
وی افزود: اقدامی که سازمان نوسازی برای این روند انجام می دهد این است که خدماتی را بوسیله دفاتر توسعه محله به این افراد ارائه می دهد، هم اکنون ۶۰ دفتر در ۱۸۰ محله وجود دارد که بوسیله آن کارشناسان اجتماعی، معماری و شهرسازی با مردم تعامل انجام می دهند تا آنها را به نوسازی ترغیب کنند، اقدامات مربوط به پروانه را پیگیری می کنند برای آنها سرمایه گذار پیدا کرده و امور مربوط به وام را پیگیری می کنند.
او اضافه کرد: مجموعه ای از مشوق ها هم از طرف شهرداری و هم از جانب دولت برای این مناطق در نظر گرفته شده همچون آن صدور رایگان پروانه در این مناطق و اعطای یک طبقه تراکم تشویقی به ساکنان آن است. از طرف دیگر دولت هم بین ۱۰۰ تا ۱۷۰ میلیون تومان به ازای هر واحدی که در این مناطق ایجاد می شود تسهیلات بانکی با بهره پایین ارائه می دهد که مجموعه ای از این اقدامات سبب می شود تا روندی از نوسازی در بافت های فرسوده صورت گیرد.
حاجی علی اکبری با تاکید بر این مساله که تسریع روند نوسازی بافت فرسوده نیاز به پیش نیازهای اقتصادی و اجتماعی دارد، بیان کرد: اینکه انتظار برود سرعت روند نوسازی بافت های فرسوده بیشتر شود اساسا انتظار به جایی هست اما مجموعه ای از پیش نیازها را لازم دارد بعنوان مثال در بافت های فرسوده تهران برخی مناطق هستند که ساکنان آن سند مالکیت ندارند، یعنی از زمانی که بافت شکل گرفته به صورت قولنامه ای یا مشاء خرید و فروش انجام شده. بدین سبب لازم است که پروسه سنددار کردن املاک سرعت پیدا کند چون اگر سند نداشته باشند امکان نوسازی هم ندارند.
طبق گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، از طرف دیگر لازم است مجموعه بیشتری از مشوق ها برای مردم فراهم گردد اساسا سازمان نوسازی هم به دنبال این است که هزینه تمام شده ساخت و ساز در بافت های فرسوده کم شود چونکه آستانه سود ناشی از ساخت و ساز در بافت های فرسوده پایین تر از سایر نقاط شهر است بدین سبب این مساله سبب می شود که جهش قیمت مسکن و مصالح ساختمانی در بافت فرسوده تاثیر بیشتری نسبت به سایر مناطق بگذارد.
وی اظهار داشت: با این وجود می توان برای کاهش هزینه تمام شده ساخت و ساز در مناطق فرسوده اقدامتی انجام داد، مانند اینکه واگذاری انشعابات آب و گاز و برق و فاضلاب در این بافت ها رایگان شود، اقدامات نظام مهندسی با هزینه کمتری صورت گیرد. سال ۹۷ دولت در بخشنامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی هزینه لازم برای این رایگان سازی را پیش بینی نمود که وزارت نیرو و وزارت نفت بوسیله شرکت های زیرمجموعه خود در این راستا اقدام نمایند و سازمان برنامه و بودجه هم مکلف شد منابع مالی آنرا پیش بینی کرده و بطور سالیانه در بودجه های سنواتی دیده شود اما با گذشت دو سال هنوز این مساله تحقق نیافته است.
منبع: حراج كن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد تسریع در نوسازی بافت های فرسوده نیازمند پیش نیاز اقتصادی و اجتماعی
نظر شما در مورد تسریع در نوسازی بافت های فرسوده نیازمند پیش نیاز اقتصادی و اجتماعی