تفاوت های مودم و روتر چیست و کدام یک عملکرد بهتری دارند؟

تفاوت های مودم و روتر چیست و کدام یک عملکرد بهتری دارند؟ به گزارش حراج کن، در ادامه این مطلب به این موارد خواهیم پرداخت که مودم و روتر چیست و مودم و روتر چه تفاوت هایی دارند؛ پس همراه ما باشید.



به گزارش حراج کن به نقل از مهر، احتمالا برای شما این سوال پیش آمده است که تفاوت مودم و روتر در چیست؟ باید بدانید به جهت اینکه به اینترنت متصل شوید احتیاج به یک مودم یا روتر دارید. هر دوی این دستگاه ها این امکان را برای کاربران فراهم می کنند که به اینترنت اتصال پیدا کنند ولی عملکردهای متفاوتی با یکدیگر دارند.
با خرید مودم می توانید به شرکت عرضه دهنده خدمات اینترنت (ISP) متصل شوید؛ ولی با خرید روتر قادر خواهید بود که با تمام دستگاههای بی سیم به صورت هم زمان به دستگاه وصل شده و با یکدیگر ارتباط برقرار کنید. در ادامه این مطلب به این موارد خواهیم پرداخت که مودم و روتر چیست و مودم و روتر چه تفاوت هایی دارند؛ پس همراه ما باشید. مودم چیست؟
قبل از این که به تفاوت مودم و روتر بپردازیم، ابتدا باید بدانید که مودم چیست و چه کاربردی دارد! مودم دستگاهی است که به وسیله آن می توانید از راه یک اتصال فیزیکی به عرضه دهنده خدمات اینترنت (ISP) متصل شوید. در واقع مودم داده ها و اطلاعات را از ISP شما به قالبی ترجمه می کند که این توانایی برای دستگاههای شبکه خانگی هم فراهم گردد و بتوانند به آن وصل شده و از این فناوری استفاده نمایند.
به زبان ساده هنگامی که داده های دیجیتال برای دستگاه ارسال می شوند، مودم آنها را به سیگنال آنالوگ تبدیل نموده و سپس آنها را از راه خط تلفن یا رسانه های دیگر ارسال می کند. البته اگر دستگاه، سیگنال آنالوگ هم دریافت کند، مودم باردیگر آنرا به سیگنال دیجیتال تبدیل خواهد نمود.
باید بدانید که مودم از دستگاههای ضروری شبکه کامپیوتری و اینترنت است که کمک می نماید داده ها و اطلاعات، به صورت صحیح از دستگاهی به دستگاه دیگر منتقل شوند و کاربران بهتر بتوانند با شبکه اینترنت ارتباط برقرار کنند. کاربرد مودم چیست؟
لازم به ذکر است که مودم بعنوان دستگاه ناهم زمان یا asynchronous هم شناخته شده است و در واقع داده ها را به صورت یک جریان متناوب از بسته های کوچک ارسال می کند. همینطور بعد از دریافت نیز، سیستمی که داده ها را دریافت کرده است، آنها را بشکلی که برای کامپیوتر قابل استفاده باشد تبدیل می کند. علاوه بر این، مودم دستگاه شما را به اینترنت متصل می کند و همینطور هر مودمی دارای یک آدرس IP مشخصی است.
درواقع مودم سیگنال ها را از عرضه دهنده خدمات دریافت کرده و سپس آنها را طوری که برای دستگاه ها قابل فهم و قابل استفاده باشند تبدیل می کند. اگر قصد خرید مودم را دارید باید هنگام خرید به مواردی مانند نوع کاربری، دستگاههای متصل به آن و محل استفاده آن، همینطور تعداد کاربران توجه کنید.
به عنوان مثال، خصوصیت های یک مودم تی پی لینک خانگی با مودم گیمینگ فرق دارد و هرکدام دارای یک رنج قیمتی هستند. همینطور شما می توانید با خرید مودم فیبر نوری سازگار با مخابرات، سرعت و کیفیت بالای اینترنت را تجربه کنید. در نهایت به انتخاب شما بستگی دارد که کدام نوع مودم را تهیه کنید. بعضی از متداول ترین نوع مودم ها از نظر اتصال شامل موارد زیر هستند که شما باید هنگام خرید مودم آنها را بررسی کنید: مودم فیبر نوری
اگر شرکتهای عرضه دهنده خدمات، مودم فیبر نوری را به شما معرفی کنند، شما باید مودم مناسب آنرا خریداری کنید. توجه کنید که این سرویس سرعت بالایی دارد و شما با خرید آن می توانید سرعت ۲۰۰ الی ۲۵۰ مگابیت بر ثانیه را تجربه کنید. مودم گیمینگ
مودم گیمینگ برای بهبود تجربه بازی آنلاین و گیمینگ کاربران طراحی شده است و خصوصیت های خاصی همچون کاهش تأخیر یا همان latency را برای گیمرها عرضه می دهد. مودم ۴G
این نوع از مودم ها می توانند کاربران را با اتصال به اپراتورهای همراه، به شبکه اینترنت پرسرعت نسل چهار متصل کنند. در واقع مودم ۴G از سیمکارت هایی با قابلیت ۴G برای فعالیت خود کمک می گیرد. مودم تی پی لینک
پرفروش ترین مودم تی پی لینک مودم ADSL است که نسبت به DSL سرعت دانلود بالاتر و آپلود پایین تری دارد و از خط تلفن برای اتصال به ISP استفاده می نماید. باید بدانید که مودم تی پی لینک در کنار قیمت مقرون به صرفه خود، دارای شهرت زیادی است و کیفیت بالایی هم دارد. روتر چیست؟
روتر در واقع یک دستگاه است که یک شبکه محلی بوجود می آورد و بین مودم و گوشی یا لپ تاپ و تلبت و… قرار می گیرد تا بتواند اینترنت مودم را به این وسیله ها متصل کند. روتر می تواند سبب ارتباط تمام دستگاههای موجود در شبکه خانگی شود و آنها را به هم متصل نماید. باید بدانید که امکان استفاده از مودم بدون روتر برای کاربران وجود دارد ولی روتر بدون مودم هیچ کاربرد و کارایی ندارد؛ چون که تا زمانی که اینترنت نباشد، نمی توان آنرا به دستگاههای مختلفی انتقال داد.

جهت تعریف روتر به زبان ساده باید بگوییم که شما یک شبکه خانگی را فرض کنید که از چند کامپیوتر تشکیل شده اند و از یک مودم برای اتصال به سرویس دهنده ISP استفاده می نماید. شما می توانید این کامپیوترها را با کمک روتر به مودم وصل کنید و سپس ترافیک ارسالی میان آنها را هم توسط روتر مدیریت و کنترل نمایید.
برای این که جهت خرید روتر اقدام کنید، ابتدا باید بدانید که روتر چه کاربردی دارد و برای چه چیزی استفاده می شود. لازم به ذکر است که روترها در دو نوع کلی دو بانده و سه بانده قابل خرید هستند و در کل دو عملکرد اصلی و مهم دارند که عبارتند از:
مدیریت و کنترل ترافیک میان شبکه ها با ارسال بسته های داده به آدرس آی پی مورد نظر آنها
فراهم کردن قابلیت اتصال اینترنتی مشترک برای چند دستگاه کاربرد روتر چیست؟
روتر یک شبکه محلی کوچکی بوجود می آورد تا اگر دستگاههای موجود در اطراف رمز را داشتند، این امکان برای آنها فراهم گردد که بتوانند از اینترنت مودم استفاده نمایند. روترها دارای کاربرد و مزایای زیادی هستند؛ مانند: حفاظت در مقابل تهدیدات دستگاه شما، مخفی کردن آدرسIP دستگاههای شما از اینترنت عمومی، برای ایمن کردن شبکه خانگی شما و… همینطور به شما اجازه می دهند که کنترل والدین را هم تنظیم کنید تا بتوانید دسترسی اینترنت را برای دستگاههای خاص، محدود کنید.
علاوه بر موارد گفته شده، روتر می تواند امنیت و حریم خصوصی بیش تری را برای شبکه خانگی شما فراهم آورد. باید بدانید که دو نوع روتر اصلی وجود دارد: سیمی و بی سیم؛ که روترهای بی سیم توسط کابل اترنت به مودم متصل می شوند ولی شبکه های محلی ایجاد نمی کنند. در عوض، شبکه های WLAN ایجاد می کنند تا بتوانند چند دستگاه بی سیم را به هم متصل کنند.
روترهای سیمی هم با استفاده از اتصال اترنت به مودم متصل می شوند و پس از کابل های دیگر هم برای اتصال دستگاههای شبکه به یکدیگر و اتصال آنها به اینترنت استفاده می نمایند. توجه کنید که درست است که استفاده از روترهای بی سیم، آسان تر هست ولی روترهای سیمی می توانند اتصال امن تری را برای شما عرضه کنند. بعضی از متداول ترین نوع روترها شامل موارد زیر هستند که شما باید هنگام خرید روتر، آنها را هم بررسی کنید: روتر ایسوس
روتر ایسوس دارای سه باند است که شامل یک باند ۲.۴ گیگاهرتزی و دو عدد ۵ گیگاهرتزی هست. البته در مجموع اگر بخواهیم به صورت دقیق بگوییم، ۵۳۳۴ مگابیت بر ساعت پهنای باند را در اختیار افراد قرار می دهد. کاربران می توانند با خرید روتر مودم ایسوس، که دارای فناوری MU-MIMO چهار در چهار است، با تعداد دستگاههای بیشتری با پوشش دهی عالی به شبکه بی سیم متصل شوند. روتر میکروتیک
روتر میکروتیک هم مانند سایر روترها در شبکه برای مسیریابی و انتقال دیتا به کار می رود و در واقع وظیفه مسیریابی در شبکه را دارد. همینطور روتر میکروتیک برای مسیریابی از همه پروتکلهای موجود در شبکه پشتیبانی می کند. روتر تی پی لینک
مودم روتر تی پی لینک، از نوع اینترنت ۳G و ۴G پشتیبانی می کند و از بهترین برند روتر تی پی لینک میتوان به روتر سری Archer اشاره نمود که این سری برای اغلب گیمرها، افراد حرفه ای و شرکت ها توسعه داده شده است. در واقع مودم روتر تی پی لینک دارای کیفیت بالا و قیمت مناسبی هم هستند. بررسی ۵ تفاوت اصلی بین مودم و روتر

در این بخش به تفاوت های اساسی میان روتر و مودم می پردازیم تا شما بتوانید به سادگی برای خرید روتر اقدام کنید. در مطالب فوق توضیح دادم که روتر و مودم چیست و هر کدام دارای چه کاربردی هستند. امروزه مودم و روتر ترکیب شده اند و اغلب اوقات هم به صورت مودم روتر به فروش می رسند؛ مودم روتر این کارایی را دارد که در واقع هم اینترنت را دریافت می کند و هم به پخش آن به صورت محلی می پردازد.
هم مودم و هم روتر از ملزومات اصلی برای اتصال به اینترنت هستند؛ ولی اغلب افراد به سبب شباهت ظاهری این دو دستگاه، نمی توانند تفاوت آنها را درک کنند. در حالیکه هر کدام از این دستگاه ها وظیفه مشخصی دارند. در حالت کلی، استفاده از مودم و روتر به صورت همزمان، برای ایجاد شبکه محلی درون خانه و دسترسی به اینترنت توسط ارتباطی پایدار، ضروری می باشد. تفاوت های روتر و مودم شامل موارد زیر هستند:


روتر
مودم
سیگنال دریافتی از ISP را رمزگشایی نمی نماید.
سیگنال ISP را رمزگشایی می کند.
برای استفاده و اتصال به اینترنت به مودم نیاز دارد.
به صورت مستقیم به اینترنت متصل می شود.
شبکه محلی راه اندازی می نماید.
شبکه محلی راه اندازی نمی نماید.
شبکه وای فای و ترافیک ارسالی در آنرا مدیریت و کنترل می کند.
امکان تخصیص ترافیک وای فای وجود ندارد.
فقط دارای دو پورت LAN و WAN است.
دارای چند پورت مختلف برای اتصال به لپ تاپ، کامپیوتر و سایر دستگاه ها است. سخن نهایی
ما در این مطلب مودم و روتر را بررسی نمودیم و به تفاوت های میان این دو دستگاه پرداختیم. اگر شما قصد دارید یک اتصال اینترنت برای شبکه خانگی یا شبکه محلی خود ایجاد کنید، به یک مودم برای اتصال به سرویس دهنده ISP نیاز دارید.
ولی اگر تعداد سرویس گیرنده های شبکه زیاد است؛ یا می خواهید از فایروال سخت افزاری استفاده کنید، تهیه روتر برای شبکه شما ضروری می باشد. البته با مطالعه موارد بیان شده حتما تا کنون باید متوجه شده باشید که به دنبال خرید روتر هستید یا خرید مودم. امید است که بتوانید خرید مناسبی را با عنایت به سلیقه خود تجربه کنید. سوالات متداول اصلی ترین تفاوت مودم با روتر چیست؟
روتر و مودم دارای تفاوت های زیادی هستند که اصلی ترین تفاوت آنها، تعداد پورت و تفاوت در IP و محدوده منطقه پوشش دهی شبکه است. در واقع مودم سبب می شود شما به اینترنت متصل شوید؛ ولی روتر به کاربران امکان توزیع اینترنت میان دستگاههای مختلف درون شبکه خانگی را می دهد. مودم بهتر است یا روتر؟
شما خودتان باید به جواب این سوال برسید که مطمئناً ببا مطالعه مطالب بیان شده، می توانید این تصمیم را بگیرید که مودم بهتر است یا روتر و شما به کدام یک نیاز دارید. نحوه کار مودم و روتر چگونه است؟
لازم به ذکر است که مودم جهت اتصال به شبکه اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد؛ ولی روتر برای توزیع اینترنت، میان دستگاههای مختلف درون شبکه خانگی استفاده می شود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

1402/08/28
00:01:03
0.0 / 5
275
تگهای خبر: آنلاین , برند , پرداخت , تجربه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد تفاوت های مودم و روتر چیست و کدام یک عملکرد بهتری دارند؟
نظر شما در مورد تفاوت های مودم و روتر چیست و کدام یک عملکرد بهتری دارند؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱