به همراه ارزیابی محصولات طبی آناتومیك دكتر آس صورت گرفت؛

بررسی عارضه ‏های شایع پا و نقش كفش‏ های طبی در پیشگیری و درمان

بررسی عارضه ‏های شایع پا و نقش كفش‏ های طبی در پیشگیری و درمان حراج كن: یك جراح و متخصص ارتوپدی در مورد عارضه ‏های شایع پا و نقش كفش‏ های طبی در پیشگیری و درمان آن نكات مهم و مفیدی را بیان كرد.



به گزارش حراج كن به نقل از مهر، جابجایی و تحرك، بخشی جدانشدنی از فعالیت ‏های روزمره نظیر پیاده‏ روی، كار و فعالیت‏ های حرفه ‏ای، مهمانی ‏ها و دور همی های رسمی و یا دوستانه است و نقش پا در این میان غیرقابل انكار است. این در شرایطی است كه كفش نامناسب می‏ تواند این فعالیت‏ های لذت‏بخش را به فعالیت‏ هایی سخت و آزاردهنده تبدیل كند.
به همین بهانه گفتگویی با دكتر سیدمحسن كاظمی، جراح و متخصص ارتوپدی و یكی از بنیان گذاران تولید كفش و صندل طبی آناتومیك با نام تجاری «دكتر آس» ترتیب دادیم و پیرامون مبحث عارضه ‏های شایع پا و نقش محصولات این برند در بهبود این بیماری ‏ها و هم حفظ سلامت پا سؤالاتی را مطرح كردیم كه در ادامه می خوانید.
* ضمن تشكر از جنابعالی، لطفاً از آناتومی و اهمیت پا توضیح دهید...
- باآنكه كلمه پا برای اشاره به كل اندام تحتانی به كار می رود، ولی ازلحاظ آناتومی، پا به قسمتی گفته می گردد كه پایین تر از مچ قرارگرفته و مجموعه پیچیده‏ای از استخوان ها و مفاصل مختلف را شامل می‏ شود كه تعداد زیادی رباط و عضله در میان یا اطراف آن ها قرارگرفته اند. پا همینطور شامل دو قوس طولی و یك قوس عرضی است كه نقش كنترل و توزیع وزن بدن را به عهده دارند.
طبق مطالعات انجام شده در حین راه رفتن معمولی۳ برابر و هنگام دویدن، تا ۱۰ برابر وزن بدن نیرو به كف پا وارد می ‏شود و یك انسان بالغ، بسته به میزان فعالیت، روزانه صدها تن نیرو به این عضو وارد می ‏آورد. این توضیح مختصر، گویای نقش بسیار مهم پا در سلامتی بدن است و كوچك ترین بی‏ توجهی به آن، می‏ تواند عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

* چه عارضه‏ هایی سلامت پا را تهدید می ‏كنند؟
- بر مبنای آمار و ارقام، بیش از نیمی از افراد به یكی از بیماری‏ های پا مبتلا هستند و این خبر خوبی نیست. بعنوان نمونه، صافی كف پا، افزایش قوس پا، التهاب فاشیای كف پا و خار پاشنه، انحراف شست پا (هالوكس ولگوس)، خمیدگی انگشتان (انگشتان چكشی) و التهاب تاندون آشیل ازجمله شایع ‏ترین بیماری های پا هستند كه متأسفانه افراد بسیاری به آن مبتلا هستند. با در نظرگرفتن انحراف زانوها به داخل (زانوی ضربدری یا زانوی x)، انحراف زانوها به خارج (زانوی پرانتزی) و موارد دیگری از این قبیل كه جزء بیماری‏ های اندام تحتانی محسوب می‏ شوند، آمار بازهم بیشتر می‏ شود.
* بر مبنای شنیده‏ ها، مبتلا شدن به عارضه‏ های پا در میان زنان شایع‏ تر است. چرا؟
- ابتدا به این مورد اشاره می كنم كه زنان، ۱۰ برابر مردان به بیماری‏های ناحیه پا مبتلا می‏ شوند. به صورتی كه ۷۰ درصد زنان به یكی از بیماری های دردناك پا از قبیل انحراف شست پا، خمیدگی انگشتان و.... مبتلا هستند. در ارتباط با دلایل این موضوع، البته نمی ‏توان مسائل هورمونی، شل بودن تاندون‏ ها و رباط ها و شیوع چاقی را ازنظر دور داشت، بااین حال یكی از دلایل بسیار مهم در شكل ‏دهی این آمار، پوشیدن كفش نامناسب (نظیر كفش ‏های تنگ و پاشنه بلند) است كه متأسفانه طی چند دهه گذشته با رواج صنعت مد و با تلقی دستیابی به زیبایی، بسیار شایع شده است.
* طبق گفته‏ های شما، پوشیدن كفش نامناسب منجر به ایجاد عارضه ‏هایی در ناحیه پا می‏ شود. منظور از كفش نامناسب چه نوع كفشی است؟
درحالی كه به باور عمومی، خیلی از كفش‏ها متناسب با آناتومی پا و با ویژگی‏های راحتی و توزیع مناسب وزن بدن طراحی شده اند، بر مبنای مطالعات صورت گرفته تنها ۱۲ درصد از مردم از كفش مناسب استفاده می‏ كنند. بقیه كفش ‏ها از نظر جنس زیره، كفی و رویه، فرم پاشنه، اندازه پنجه، مدل توزیع وزن و شاخص ‏های دیگری از این قبیل، فاقد خصوصیت های یك كفش مناسب‏ هستند. این آمار به تنهایی مبین بخشی از دلایل وضعیت وخیم شیوع بیماری ‏های پا در میان افراد است. بدتر آن كه خیلی از عوارض كفش ‏های نامناسب ماندگار هستند و درمان آن ها سخت و در موارد زیادی نیازمند جراحی است.

* به این ترتیب، سفارش شما كفشی است كه اصطلاحاً در بازار از آن با عنوان كفش طبی یاد می‏ شود؟
- به هیچ وجه. متأسفانه خیلی از كفش‏هایی كه هم اكنون در بازار كشور عرضه می‏ شوند و حتی بعضاً كفش ‏های عرضه شده از جانب برندهای شناخته شده جهانی هم كه به اشتباه بعنوان كفش طبی معرفی می‏ شوند، واجد خصوصیت ‏های یك كفش طبی آناتومیك مناسب نیستند و در بهترین حالت، صرفاً كفش‏های راحتی هستند كه از كفی نرم و قالب آزادتری برخوردار می باشند.
كفش طبی واقعی، كفشی است كه علاوه بر راحتی پا و حتی مقدم بر آن، اصول ارگونومیك و معیارهای حفظ سلامت پا در طراحی آن در نظر گرفته شده باشد و از پا در برابر آسیب‏ های ناشی از فعالیت ‏های روزانه، به خوبی محافظت و مراقبت كنند.
* ظاهراً خود شما هم به حوزه تولید كفش و صندل طبی آناتومیك واردشده اید. از دلایل و انگیزه ‏های ورود به این حوزه بگویید.
- مراجعات مكرر بیمارانی كه به عارضه‏های پا دچار شده‏اند، تجویز محصولی طبی برای رفع این عارضه ‏ها را طلب می ‏كند. بااین حال همان گونه كه پیش ازاین هم اشاره كردم، طی همه این سال‏ ها، اغلب محصولات موجود در بازار با برچسب طبی، پاسخگوی این نیاز بیماران نبوده و به علت عدم برخورداری از طراحی درست و ویژگی‏ های مناسب، یا تأثیری در رفع عارضه نداشته و یا بعضاً حتی به آن دامن می‏ زدند.
از سوی دیگر، خیلی از مبتلایان به عارضه‏های پا، به جهت ظاهر نه چندان خوشایند همان معدود كفش های طبی موجود در بازار استقبال چندانی از آن ها به عمل نیاورده و درواقع به استفاده از كفش ‏های متداول ادامه می‏ دادند و همین امر، روند بهبود عارضه را مختل و یا التهابات ناشی از آن را تشدید می‏ كرد.
با شناسایی این خلأ، جرقه اولیه ایده تولید محصولات طبی آناتومیك در كشور زده شد و تیمی از متخصصان ارتوپدی و كارشناسان ارتوپدی فنی و هم همراهی یكی از مجموعه ‏های برجسته تولید محصولات چرمی تشكیل شد. دراین بین و بعد از صدها ساعت مطالعه كارشناسی و انجام اسكن‏های مختلف از افراد سالم و هم مبتلایان به انواع عارضه‏های پا و هم بهره گرفتن از آخرین فناوری ‏های روز دنیا، نمونه‏های اولیه و كارگاهی بسیاری ساخته شد و درنهایت، برای نخستین بار در كشور، كفی‏ ها و كفش ‏های طبی آناتومیك این مجموعه با نام تجاری «دكتر آس» و كاملاً متناسب با ساختار و آناتومی پای هم وطنان تولید و به بازار عرضه شد.
* چه عواملی محصولات تولیدی دكتر آس را از دیگر كفش های موجود در بازار متمایز كرده است؟
۱- طراحی ارگونومیك و كاملاً مطابق با پای ایرانی ها
۲- ساختار ارتوپدیك؛ سبكی و راحتی، پنجه پهن و با ارتفاع مناسب، پاشنه سه سانتیمتری و عریض، زیره مشبك و آجدار برای جلوگیری از سرخوردگی، رویه بلند و قابل تنظیم و هم دوخت ریز و محكم
۳- كفی آناتومیك
۴- استفاده از مواد اولیه ارگانیك؛ تهیه شده از بهترین و مرغوب ترین نوع چرم طبیعی با خواص تهویه عالی/ ضد تعریق و ضد حساسیت (چرم گاو)، استفاده از رنگ طبیعی برای چرم رویه، استفاده از چرم طبیعی فاقد كروم برای آستر، استفاده از روكش جیر برای كفی با خاصیت ضد تعریق، ضد سرخوردگی و آنتی باكتریال، استفاده از بهترین نوع پلی اورتان برای زیره صندل و استفاده از TPU برای زیره كفش( كه این زیره خاصیت ارتجاعی داشته و فشار بر پا را جذب می كند)

بعنوان سؤال آخر، اصولاً چرا استفاده از محصولات دكتر آس را سفارش می كنید؟
برخلاف آنچه ممكن است در وهله نخست به نظر برسد، لازم است روی این مورد تاكید ویژه‏ای داشته باشم كه اساساً دستیابی به اهداف اقتصادی به هیچ عنوان اولویت نخست این تیم نبوده و نیست و چه بسا اگر محصول مشابهی در بازار وجود می داشت، ورود به این حوزه را در پیش نمی‏گرفتیم. ولی با پا گذاشتن در این مسیر، تمام تلاش مجموعه بر این بوده كه كفشی شایسته و درخور پای هموطنان گرامی به بازار عرضه شود و معتقدیم محصولات این برند، از این ویژگی‏ها برخوردارند:
۱- زیبایی و سلامت را باهم نوید می دهند؛ همان گونه كه از شعار «گامی به بی نهایت؛ زیبایی و سلامت» هم پیداست،
۲- هم خاصیت درمانی دارند و هم در پیشگیری از عارضه ‏های پا مؤثرند.
۳- هم از پا حمایت می ‏كنند و هم به حفظ سلامت زانو، لگن و ستون فقرات كمك می ‏كنند.
۴- انواع كفی طبی اختصاصی برای عارضه‏هایی نظیر زانوی ضربدری، زانوی پرانتزی، چرخش مچ پا به داخل و...
۵- كفش های اختصاصی هر بیماری (كفش مناسب صافی كف پا، كفش مخصوص هالوكس ولگوس، كفش مناسب برای افراد مبتلابه خار پاشنه، بوت طبی بچگانه و نوجوان با پاشنه توماس برای اصلاح صافی كف پای اطفال، بوت طبی بزرگسالان برای صافی شدید كف پا به همراه چرخش مچ پا به داخل و...)
۶- انواع صندل طبی برای داخل منزل(مراقبت از پا در تمامی اوقات ممكن)

1397/02/01
12:55:10
5.0 / 5
4486
تگهای خبر: بازار , برند , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد بررسی عارضه ‏های شایع پا و نقش كفش‏ های طبی در پیشگیری و درمان
نظر شما در مورد بررسی عارضه ‏های شایع پا و نقش كفش‏ های طبی در پیشگیری و درمان
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱