فعالیت و تبعات 374 مرغداری بدون پروانه در مازندران

فعالیت و تبعات 374 مرغداری بدون پروانه در مازندران حراج كن: ساری – ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی استان مازندران اظهار داشت: 374 واحد مرغداری بدون پروانه با ظرفیت تولید سه میلیون و 400 هزار قطعه جوجه در هر دوره در این استان فعالیت دارند.


علیرضا عطایی نژاد روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا دریافت پروانه را گام نخست برای فعالیت هر واحد مرغداری ذكر كرد و اضافه كرد: برای صدور این پروانه لحاظ كردن ضوابط و معیارهایی همچون مسائل بهداشتی و زیست محیطی توسط مرغداری ها ضروری می باشد تا تولیدات با كیفیت و استاندارد را روانه بازار بكنند.
وی بدون پروانه بودن این تعداد مرغداری در مازندران را ناشی از عوامل مختلف كه گاهی این عوامل تحمیلی بودند، ذكر كرد و ادامه داد: خیلی از این مرغداری ها در زمان فعالیت پروانه دریافت كردند اما در ادامه فعالیت و برای تمدید، فاقد شرایط مورد نظر شدند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد كشاورزی مازندران اظهار داشت: به صورت مثال رعایت فاصله 400 متری 2 واحد مرغداری گوشتی همچون این ضوابط و معیارها است كه در یك دهه اخیر صدور فله ای پروانه و راه اندازی مرغداری های متعدد، اكنون به مشكلی مبدل شده كه گریبانگیر تعدادی از مرغداری ها شده است.
وی همینطور رعایت فاصله با واحدهای صنعتی، استخرهای پرورش ماهی و دامداری را بعنوان دیگر معیار جهت راه اندازی یك واحد مرغداری دانست و اضافه كرد: متاسفانه عدم رعایت این مساله طی سال ها و راه اندازی این واحدها در نزدیكی مرغداری ها سبب شده تا تعدادی از این واحدها از اصول و معیارهای دریافت پروانه ساقط شوند.
عطایی نژاد از توسعه شهر و روستاها بعنوان دیگر پارامتر تاثیر گذار بر افزوده شدن تعدادی از مرغداری ها فاقد پروانه در مازندران عنوان نمود.
وی اظهار داشت: صدور مجوز و پروانه فعالیت بدون محدودیت به مرغداری ها در سالهای گذشته بر بدنه این صنعت مهم استان مازندران ضربه های جدی وارد كرد كه اكنون اثرات آن را بدین صورت مشاهده می نماییم.
*** تبعات فعالیت غیر قانونی مرغداری ها
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی مازندران فعالیت بدون پروانه مرغداری ها را با تبعات دانست و اضافه كرد: این واحدها كه نمی توانند از بیمه و خدمات دولتی برخوردار شوند هنگام بروز بیماری در طیور قادر به دریافت خسارت نیستند.
وی ادامه داد: این مساله سبب می گردد تا صاحبان این نوع مرغداری ها در زمان بروز بیماری با قیمت ارزان، تولیدات خویش را به بازار عرضه بكنند.
عطایی نژاد احتمال انتقال آلودگی هنگام بروز بیماری طیور را از دیگر تبعات فعالیت بدون پروانه مرغداری ها درمازندران ذكر كرد و اضافه كرد: این واحدها زیرنظر كارشناسان دامپزشكی قرار ندارند.
وی ساماندهی این تعداد واحدهای مرغداری بدون پروانه را بعنوان برنامه در دستور كار معاونت تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی اعلام نمود.
عطایی نژاد اظهار داشت: تعداد واحدهای فعال مرغداری مازندران 2 هزار و 144 واحد است كه در هر دوره 38 میلیون قطعه جوجه تولید می كنند.
استان مازندران سالانه حدود 210هزار تن گوشت مرغ تولید می كند كه معادل 11درصد تولید كشور است.
خبرنگار: فاطمه قنبری قادیكلایی ** انتشاردهنده: محسن حسن نیا
2096/1899


1396/11/09
19:18:32
5.0 / 5
4471
تگهای خبر: بازار , تولید , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد فعالیت و تبعات 374 مرغداری بدون پروانه در مازندران
نظر شما در مورد فعالیت و تبعات 374 مرغداری بدون پروانه در مازندران
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳