معاون شهردار تهران: بودجه مناطق اصلاح می شود

معاون شهردار تهران: بودجه مناطق اصلاح می شود به گزارش حراج كن معاون شهردار تهران از اصلاح بودجه مناطق در بودجه ۹۸ اطلاع داد.


به گزارش حراج كن به نقل از ایسنا، سكینه اشرفی در دومین نشست هم اندیشی «تهران شهری برای همه» اظهار نمود: برنامه سوم توسعه از آغاز سال ۱۳۹۸ اجرا می شود و برای اولین بار به نام شهر تهران است نه شهرداری تهران.
به قول وی؛ زنان در شهر تهران اولویت ویژه ای دارند و مسایل به سمت زنانه تر شدن پیش می رود؛ دو سوم از جمعیت فعالان اجتماعی را هم زنان می سازند.
معاون شهردار تهران با اشاره به اینكه افزایش حضور زنان در عرصه مدیریتی شهری در برنامه سوم توسعه شهر تهران گنجانده شده است، اصلاح ساختار را برای افزایش امنیت زنان در شهر عنوان نمود.

شهرداری به ماموران خود آموزش دهد
فاطمه قاسم زاده رئیس هیات مدیره شبكه یاری كودكان كار هم در این جلسه به كمبود امكانات برای كودكان به خصوص در مناطق كم برخوردار شهر اشاره نمود و اظهار داشت: بهتر است شهرداری تهران مهدكودك هایی را با هزینه و شهریه كم اما با كیفیت بالا در اختیار شهروندان بگذارد. البته خانه های بازی كار خوبی است اما تعدادشان در مناطق محروم بسیار كم است و همگی در شمال شهر متمركز شده اند.
او همینطور اظهار داشت كه شهرداری باید به ماموران خدمات شهری خود آموزش برخورد مناسب با كودكان زباله گرد بدهد و كمی آنرا تسهیل كند.
به قول قاسم زاده طرح دوستدار كودك، فقط در حد نشست های بی نتیجه باقی ماند. البته این پروژه اشكال داشت چون كه نگاهی به مناطق محروم نداشت و در مناطق بهره مند اجرا شد.
اشرفی در پاسخ به اظهارات این فعال اجتماعی تعادل بخشی میان مناطق تهران را یكی از برنامه شهرداری عنوان نمود و توضیح داد: در این برنامه شاخص های فرهنگی و اجتماعی مناطق مقرر است احصا شود و بعد بر مبنای شاخص ها اعتبارات تخصیص داده شود.
وی افزود: در بودجه سال ۹۸، به این مورد توجه شده است و مناطق را اولویت بندی كردیم. شهرداری در جهت وظایفی كه در قبال مناطق محروم دارد با سایر دستگاه ها هم برای اجرای بهتر آنها وارد مذاكره شده است.
اشرفی با اشاره به اینكه شهرداری اعتقاد دارد همه كارها را ۱۰۰ درصد و به تنهایی نمی تواند انجام دهد، اظهار داشت: خیلی از اقدامات نیاز به مشاركت مردم دارد و شهرداری این را از همه مردم می خواهد. البته این رخداد تا به امروز وجود نداشته است مدیریت قبلی آورده ای از شهرفروشی به دست آورده و بخش كمی از آنرا صرف شهر كرده است. اما ما اعتقاد داریم شهرداری نمی تواند و نباید در همه حوزه ها تصدی گری كند.

لزوم توجه شهرداری به حاشیه نشین ها
لیلا فلاحتی عضو هیات علمی پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی هم در این جلسه، با اشاره به اینكه ادبیات برنامه سوم توسعه مشاركتی است، اظهار داشت: این برنامه شهرداری را از یك سازمان قدرت طلب به یك سازمان اجتماعی و مشاركت پذیر بدل كرده است.
وی افزود: تكانش های بحران اقتصادی امروز، در سال آینده نمود پیدا می كند و نه فقط قشر ضعیف را ضعیف تر می كند بلكه بخشی از بدنه میانه را هم به سمت لایه های پایینی می برد.
فلاحتی با تاكید بر ضرورت توجه بیش تر به حاشیه نشین ها اظهار داشت: شاید برخی مسایل در حیطه كار و اختیارات شهرداری نباشد، اما شهرداری می تواند در كاهش تكانش ها و تاب آورتر كردن شهر كمك نماید.
تبعیض در تخصیص بودجه مناطق
سمیه مومنی جامعه شناسی كه نزدیك به ۱۰ سال سابقه كار با زنان محلی را دارد در این جلسه با انتقاد از شیوه كار برخی مدیران شهری اظهار نمود: بودجه به صورت نامتعادلی میان مناطق تقسیم شده است. این فقدان تعادل در مورد غرفه های كارآفرینی مربوط به زنان هم صدق می كند به صورتی كه مثلا در نمایشگاه بوستان گفت و گو بهترین غرفه ها برای مناطق شمالی شهر است و بدترین و آخرین غرفه ها سهم زنان جنوب شهر می شود.
وی با اشاره به كودكان كار هم اظهار داشت: شهرداری در صورتیكه قصد جدی درباره تفكیك زباله از مبدا دارد باید فكری هم برای هزاران شهروندی بكند كه تنها منبع درآمدشان از زباله گردی است. شهر برای آدم های پولدار و ماشین دار ساخته شده و گویا عده ای باید بروند.
به قول این فعال اجتماعی؛ حداقل كاری كه شهرداری می تواند بكند این است كه بودجه مناطق برخوردار را بكاهد. از سوی دیگر بازارچه ها را به زنان واقعی سرپرست خانوار و با نظارت واگذار كند.

اصلاح بودجه مناطق
اشرفی معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران در ادامه اظهار داشت: در یكسال و نیم گذشته كارهای خوبی در شهرداری انجام شده كه متاسفانه اطلاع رسانی خوبی نسبت به آنها انجام نشده است.
وی توضیح داد: در بودجه سال ۹۸ كه یكشنبه هفته آینده در صحن شورای شهر بررسی می شود، بودجه مناطق را تغییر دادیم. مثلا بودجه منطقه ۱، یك درصد و منطقه ۱۸، ۲۳ درصد افزایش یافته است؛ این بخشی از خصوصیت و مزایای بودجه ریزی عملیاتی است.
برپایه گزارش شهرنوشت، شهربانو امانی عضو شورای شهر تهران هم در این جلسه تصریح كرد كه امكانات خوبی در شهر داریم، اما باید بتوانیم از این امكانات استفاده نماییم.
به قول وی تغییر رویكرد با افزایش مشاركت و حضور زنان در اداره و نظارت بر امور حاصل می شود. متاسفانه ۲۸۰ شورایار زن در تهران وجود دارد كه فقط ۲۵ درصد آنان فعال می باشند. امیدوارم در انتخابات شورایاری آینده، زنان به حد پا به عرصه بگذارند.



1397/12/10
19:55:28
5.0 / 5
4396
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , خدمات , طلا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد معاون شهردار تهران: بودجه مناطق اصلاح می شود
نظر شما در مورد معاون شهردار تهران: بودجه مناطق اصلاح می شود
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱